Ekmek ve pide için taze kutu yaptı

Olmuksa, pide ve ekmek sevkiyatında sıcaklığı ve tazeliği koruyan ambalaj geliştirdi.

Ekmek ve pide için taze kutu yaptı

Olmuksa, pide ve ekmek sevkiyatında sıcaklığı ve tazeliği koruyan ambalaj geliştirdi. Ramazan'la birlikte öncelikle pide sevkiyatına uygun olan versiyonu satışa sunulan Olmuksa Taze Kutu'nun Ramazan sonrası ekmek sevkiyatı için üretilen çeşidi de üreticilerin beğenisine sunulacak.

Olmuksa Taze Kutu, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin öngördüğü tüm önlemleri, tek bir kutuda topladı. Her bir kutu, 1 ay boyunca yeniden kullanılıyor, ömrü dolan kutular ise sürdürülebilir yapısıyla geri dönüşüme gidiyor. Türkiye'de 22 bin, sadece İstanbul'da 3 bin 500 civarında faal fırın bulunuyor. Bu fırınlar her gün 82 milyon adet ekmek üretiyor, ekmeğin yaklaşık yüzde 60'ı bakkal ve marketler aracılığıyla son tüketiciye ulaşıyor. Toplamda 77 milyon ekmek tüketilirken, her gün 5 milyon adet ekmek ürünü ise israf ediliyor.

Şirket, hijyenik bir şekilde taşıma gibi özellikleriyle bu israfın azalmasına katkı sağlayacağını düşünüyor. Olmuksa Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Türkiye'de ilk kez böyle yenilikçi bir ürünün pazara sunduklarını kaydetti. Olmuksa İş Geliştirme Ürün Yöneticisi Hande Kocaman ise ürün faydalarını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Olmuksa Taze Kutu'yu sunmadan önce 8 ay boyunca, ürün, kalite, sevkiyat, dağıtım, depolama alanlarından oluşan ciddi bir test sürecinden geçirdik. Ayrıca, 250 fırından oluşan örneklemimiz üzerinde gerçekleştirdiğimiz pazar araştırması ve bunlar arasından 8 fırınla gerçekleştirdiğimiz saha testlerine göre yüzde 40 daha fazla stoklama alanı sağlıyor."
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52