Mersin’e özgü tantuni yemeğini İstanbullulara sevdiren ve 13 yıllık bir süreç içinde üç şube ve elliye yakın personelle çalışmaya başlayan MMY Tantuni lezzet sunmaya devam ediyor.
İstanbul’a ilk geldiklerinde tantuni diye bir çeşidin pek tanınmadığını, 7 yıllık Mersin deyiminden sonra 1997 yılında İstanbul’a geldiklerini anlattı. MMY Tantuni markasını oluşturarak kurumsallaşmaya çalıştıklarını aktaran Şimşek, “Bilinçsizce yapılan üretimler sektörümüzdeki en büyük sorunlardan biri. Kaliteyi düşüren bu üretimler insanların bakış açısını da değiştiriyor ve sektördeki sıkıntıları artırıyor. Gıdayla ilgili olarak her şeyin özenle, hijyene dikkat edilerek imal edilmesi, sunulması her şeyden önce ahlaki bir kuraldır. Sektörde eğitimsizlik ve iş ciddiyetsizliğinin de büyük sorun olduğunu düşünüyorum”. şeklinde konuştu.
HER USTANIN ELİNDEN FARKLI LEZZET ÇIKAR
Mevlüt Şimşek, Tantuni yemeğini şöyle anlatıyor: “Tantuni yemeği çok büyük ustalık ve emek isteyen bir yemektir. Tantuninin en büyük özelliği, malzemeleri aynı olsa dahi herkesin elinden farklı lezzette çıkmasıdır. Biz de tantuniyi kendi tarzımızda yapıyoruz ve MMY’ye özgü bir sunum yapıyoruz.”
Tantuniyi İstanbul’a tanıttı
Mersin’e özgü tantuni yemeğini İstanbullulara sevdiren MMY Tantuni lezzet sunmaya devam ediyor.
YORUM EKLE
1
FAO’dan geleneksel ürün çağrısı
2
Özel etiketli gıdalar yeniliği azaltıyor mu?
3
Açlığa karşı küresel mücadele yetersiz
4
51 metre doğum günü pastası!
5
Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirin
6
Çölyak hastalarına özel glutensiz un
7
Eker ürünlerine ‘helal gıda’ sertifikası
8
Bağışıklık sistemini kefirle güçlendirin
9
Eldenele’den yeni Flamenko lezzeti
10
Ergenlikte ayaküstü beslenme obez yapıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11