Günaydın Et’in ortaklarından Cüneyt Asan, “Balıkesir Gönen’de kurduğumuz 300 dönümlük arazide süt ve süt ürünleri üretimi de gerçekleştireceğiz” dedi. Şimdilik günde 10 ton süt üretip SEK’e sattıklarını belirten Asan, “Kendi markamızla üretim için 20 ton kapasiteye ulaşmamız lazım. 5 yılda 20 bin baş hayvan yetiştirerek Türkiye’nin et açığını da kapatma konusunda katkı yapmak istiyoruz” diye konuştu.
Ortadoğu’dan teklif
Katar’da dünyanın önde gelen markalarının buluştuğu yapay İnci Adası’da da (The Pearl) dükkan açmak için teklif aldıklarını anlatan Asan, şunları söyedi: “Ortadoğu’dan pek çok iş teklifi alıyoruz. Bizi satın almak isteyen de çıkıyor ortak olmak isteyen de var. İnci Adası’na gelmemiz için bütün masrafları karşılayacaklarını söylediler. Teklifleri değerlendiriyoruz ancak Günaydın’ı satmayı düşünmüyoruz” dedi.
Butik sucuk üretecek
Hedeflerinden birinin de dünyanın en iyi sucuğunu yapmak olduğunu anlatan Asan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuracağımız yeni tesisle butik fakat en kaliteli sucuğu üreteceğiz. Türkiye’de hazır salam, sucuk ve sosis üreticileri ithal et de kullanıyor. Biz Gönen’deki arazimizde yetiştirdiğimiz hayvanlarla yüzde 100 yerli üretim gerçekleştiriyoruz.”
Butik otel yapacak
Alışveriş merkezlerindeki yiyecek-içecek bölümlerinde en fazla ciroyu Günaydın restoranlarının yaptığını söyleyen Cüneyt Asan şu değerlendirmeyi yaptı: “Örneğin İstinye Park’taki dükkan hafta sonundaki cirosu 50 bin TL’yi buluyor. İnsanlar etin yerli olduğunu bildiği için bize geliyor. Yıl sonuna kadar sadece Bağdat Caddesi’ne 5 dükkan açmayı hedefliyoruz. Toplamda 25 dükkanla hizmet veriyoruz. Ayrıca İstanbul Anadolu yakasında da Günaydın Otel adında butik bir otel açmak istiyoruz.”
Danaya insan gibi davranan kazanır
Büyümenin temelinde hayvana hayvan gibi değil insan gibi davranmak olduğunu anlatan Cüneyt Asan, şunları söyledi: “Dana da insan gibi üzülür, ağlar, hasta olur, kırılır. Gönen’deki tesisimizde bulunan 5 bin hayvandan 500’ü doğum yaptı. Onlara özel doğumhane yaptık. Ayrıca sağımhane ve hastaneleri de var. Danaya insan gibi davranan kazanır.”
Günaydın Et butik üretime soyundu
İstanbul’un popüler et lokantalarından Günaydın Et, sucuk, süt ve süt ürünleri pazarına hazırlanıyor.
YORUM EKLE
1
Doğru cilt bakımı için öncelikle çok su içmeli
2
FDA Yeni Besin Bileşenleri taslak kılavuzunu yayınladı
3
Ramazan’da bu tatlıları öneriyor!
4
Kanada buğday üretimini kıstı
5
Yunanistan borcunu bile ödeyemedi
6
Hasadına üç ay kala dalında satıldı
7
Marmarabirlik beyaz listede
8
NBŞ kotası pancar üreticilerini mağdur ediyor
9
Şeker üretiminde artış beklentisi
10
Tarladan sofraya gıda internette
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:21
ÖĞLE
13:10
İKİNDİ
15:29
AKŞAM
17:49
YATSI
19:16