Dışarıda yemeğe 6.5 milyar harcadık

Türkiye’de her geçen gün büyüyen dışarıda yeme-içme sektörü 2011 sonunda 6.5 milyar dolara ulaştı.

Dışarıda yemeğe 6.5 milyar harcadık

Türkiye’de sayıları her geçen gün artan restoranlar dev bir sektör haline geldi. Nusr-Et, Lacivert ve Kiva’nın çoğunluk hisselerini alan D.ream CEO’su Levent Veziroğlu, “8 markada 22 restorana ulaşacağız. Bunlara 50 milyon dolar yatırım planlıyoruz” dedi.

Türkiye’de her geçen gün büyüyen dışarıda yeme-içme sektörü 2011 sonunda 6.5 milyar dolara ulaştı. Kurumsal yatırımlar da hız kazanırken, Doğuş Grubu D.ream markasıyla sektöre nisan ayında adım attı. Nusr-Et, Lacivert ve Kiva’nın yüzde 51’le çoğunluk hissesini alan Doğuş Restaurant Entertainment and Management (D.ream) yıl sonuna kadar 8 markayla 22 restorana ulaşacak. Bu restoranlara 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını anlatan D.ream CEO’su Levent Veziroğlu, “Sektör hızla büyüyor. Türkiye’de kaliteli restoranlara kurumsal anlamda yatırım yapmak gerekiyor. Ortak olduğumuz markaları yurtdışına açarak Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı planlıyoruz” dedi.

Yarısı İstanbul’da
Nusr-Et’in yüzde 51’ini aldıktan sonra yeni restorana 2 milyon dolar yatırdıklarını anlatan Levent Veziroğlu, şu bilgileri verdi: “Restoranlara ortak olmadan önce ciddi araştırmalar yaptık. Sektörün büyüklüğü ve önünün açık olması bizi heyecanlandırdı. Türkiye’de yeme-içme alanında 30 bin işletme var. Bunun 15 bini İstanbul’da faaliyet gösteriyor. Sektörün toplam cirosu ise 6.5 milyar doları buluyor. Bunun 3.5 milyar dolarını İstanbul’daki işletmeler gerçekleştiriyor. Ancak bu rakamların önümüzdeki dönemde hızla büyüyeceğini öngörüyoruz. Dışarıda yeme-içme sektörü gelişiyor. Yeni restoranlar ve yatırımlarla büyüme hızlanacak.”
Ceyhun Kuburlu - Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52