Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan menengiç kahvesinin, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahip olduğu bildirildi.
Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hayoğlu, Türkiye’nin batı, güney ve güneydoğu kesimlerinde daha çok dağlık ve kırsal alanlarda doğal olarak yetişen menengiç (Çitlenbik) meyvesinin, yabani fıstık olarak da adlandırıldığını söyledi.
Hasadın ardından yıkanıp, güneşte kurumaya bırakılan meyvelerin, koyu kahverengiye dönene kadar kavrulup, macun kıvamına gelince ezilmesiyle elde edilen menengiç kahvesinin sütlü olarak da hazırlanabildiğini anlatan Hayoğlu, şunları kaydetti: “Menengiç meyvesinin bileşiminde E ve B grubu vitaminler ile önemli mineral ve elementler bulunuyor.”
Yaşlanmaya karşı çitlenbik kahvesi
Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan menengiç kahvesinin, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahip olduğu bildirildi.
YORUM EKLE
1
Ender Saraç’tan diyet fast food
2
Fırsatlar Vadisi’nden sinema müjdesi
3
Gıda sektörü reklamda zirveyi kaptı
4
Hangi renk müşterisiniz?
5
Miras arazide bölünmeye son
6
Komşu’ya baklava dopingi!
7
Penguen Gıda’dan yeni yatırım atağı
8
Unilever-Perder eğitim işbirliği sürüyor
9
Ramazan fırsatçılığına karşı uyarı
10
Ramazan tavukçuya yarayacak
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:47
GÜNEŞ
08:19
ÖĞLE
13:08
İKİNDİ
15:26
AKŞAM
17:46
YATSI
19:13