Yaz aylarının yeni tartışma konusu lahmacun AB yolculuğuna çıkıyor. Bodrum’da bir lokantada 50 liraya satılmasıyla gündeme oturan lahmacun, önce tescillenecek, ardından da AB’den Türk gıda ürünü olarak onay alacak.
3 Şubat 2012 tarihinde “Antep Lahmacunu” için Türk Patent Enstitüsü’ne coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Anadolu Mutfağını Koruma Geliştirme ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan’ın yaptığı başvurunun incelemesi sürüyor. Ardından AB süreci başlayacak. Kıbrıs Rum Yönetimi de 2011’de Londra Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarına lahmacunu “Lachmazou” adıyla “Kıbrıs ev yapımı hamur işi” olarak sunmuştu. Ancak henüz, Avrupa Komisyonu nezdinde lahmacun için Kıbrıs Rum Kesimi tarafından yapılan bir tescil başvurusu yok.
Nuray Babacan - Hürriyet
Lahmacuna 'Antep Lahmacunu' patenti
Türkiye'nin en fazla bilenen yemek çeşitlerinden olan, yaz aylarının yeni tartışma konusu lahmacun AB yolculuğuna çıkıyor.
YORUM EKLE
1
Buğdayda ihtiyacımızdan fazlasını üretiyoruz
2
CarrefourSA başörtüsüne Fransız!
3
Gıda simsarları istediğini aldı!
4
Şimdi de solucan skandalı!
5
İki dev güçlerini birleştirdi
6
Yemek kartında tekeli kıracağız
7
Fiyat artışı Türkiye'yi vuracak mı?
8
Tüketim kültürü israf muhasebesini zorlaştırıyor
9
Ramazan'da baklava sütlaç tartışması!
10
Hazır yemekçiler 2023'e hazırlanıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12