Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, dondurucu soğuklardan korunmak için her gün bir öğünde balık yenilmesi gerektiğini söyledi.
Dekanı Prof.Dr. Atamanalp, balığın zengin protein içeriğiyle vücut direncini artırdığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini bildirdi. Grip salgınından korunmak için sık tüketilmesi gereken besinler arasında balığın yer almasını öneren Prof. Dr. Atamanalp şöyle konuştu:
"Balık etinin içeriği çok zengin. Bunun yanı sıra karbonhidrat oranı da düşük olduğu için diyet yiyeyeceği olarak tüketiliyor. Normalde haftada en az 3 kez balık yenmesi gerektiğini belirtiyoruz. Ama kışın her gün balık yiyilmeli. Balık etinin zarar görmemesi için ızgara halinde yenilmesi gerekir. Kızgın yağda pişirilen balıklarda vitaminler parçalanıyor. Ülkemiz balık açısından çok zengin. Su ürünlerinin lokomotif türü hamsiyi yoğun bir şekilde tavsiye ediyoruz. İstavrit tüketmek için de iyi bir mevsim. Fakültemiz tarafından üretilen alabalık satışları aralıksız devam ediyor."
Kış sofrasında balık bulundurun
Bilim insanları, dondurucu soğuklardan korunmak için her gün bir öğünde balık yenilmesi gerektiğini söylüyor.
YORUM EKLE
1
Fiyatını sormadan sakın istemeyin!
2
Obeziteye 3 milyon kurban!
3
Uykusuzluğa karşı kivi tüketin
4
Havran leblebi deryası gibi
5
Üretici ihracat şoku yaşıyor!
6
Perakendeciler TMO'yu ziyaret etti
7
Şeker tüketimi ölüm riskini arttırıyor
8
Tırların içi çürük gıda ile dolu!
9
Artık hiçbir şey doğal değil!
10
Bakan Eker'den gıda ve tarım raporu
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:34
GÜNEŞ
08:05
ÖĞLE
12:59
İKİNDİ
15:22
AKŞAM
17:43
YATSI
19:09