İftardan sonra menengiç kahvesi

Şifalı bitkisi, yumuşak içimi ve farklı tadı ile tercih edilen menengiç kahvesi, Ramazan ayında da yoğun ilgi görüyor.

İftardan sonra menengiç kahvesi
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin dağlık alanlarında yetişen menengiç kahvesi, diğer kahvelere oranla daha yumuşak içimi nedeniyle her geçen gün daha fazla rağbet görüyor.

Şifa kaynağı olması nedeniyle Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep gibi Güneydoğu illerinde talebin arttığı menengiç kahvesi, Ramazan ayının da gözde içecekleri arasında bulunuyor. İftar sofralarında buz gibi çeşitli şerbet türleri büyük ilgi görürken, iftar sonrası ise sıcak ve kendine has köpüğü ile menengiç kahvesi tercih ediliyor.

Şanlıurfa’da tarihi Gümrük Hanı’nda menengiç kahvesi yapan Ömer Çalışkan, gündüz kapalı olan iş yerini iftar sonrası çtıklarını ifade etti. Çalışkan, “İftar sonrası insanlar buraya gelerek, açık havada çay ve menengiç kahvesinin keyfini sürüyor. Gelenlerin genelde ilk tercihi menengiç kahvesi oluyor. Yapımında süt tozu kullanıyoruz. İsteğe bağlı şeker de kullanıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 11:25

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52