Balıkçıların yılbaşısı Eylül'de balık ziyafeti
Her yıl 1 Eylül tarihini iple çeken balıkçılar açısından yılbaşı olarak olarak kabul edilen Eylül ayında, tüketilecek balık çeşitleri konusunda beslenme uzmanları önemli ipuçları veriyor.
Balık sezonunun başlamasıyla "Vira Bismillah" diyerek denizlere açılan balıkçılar berekete ağ atmaya devam ediyor. Sezonun açılmasıyla birlikte çeşit çeşit balıklar tezgahları süslemeye başladı.
Balıkçıların yılbaşısı olarak kabul edilen Eylül ayında hangi balıkların tüketileceği konusunda tavsiye almak isterseniz, haberin detayını mutlaka okumalısınız.
Eylül'de tüketilmesi gereken balıklar
Beslenme uzmanları her ay mevsimine uygun balık yenması konusunda önemli bir uyarıda bulunuyor. Bu durumun gerekçesini ise şu sözlerle açıklıyorlar:
"Pek çok deniz canlısının yumurtlama zamanı Nisan ve Ekim ayları arasına denk geliyor. Yumurtlama dönemindeki balıkları yemeniz deniz ekosisteminin bozulmasına sebep olur. Yavru ve yumurtlamak üzere olan balıkları yemeniz bir sonraki balık sezonlarında, balık stoklarının çok hızlı düşmesine ve türlerin yok olmasına neden oluyor."
Bu açıklamalardan sonra Eylül ayı içerisinde tüketmeniz gereken balık çeşitlerini; Kılıç balığı, Karagöz, Sardalya, İstavrit, Palamut, Kırlangıç, Lüfer, Çipura, Barbun ve Kolyoz olarak sıralayabiliriz.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2016, 09:38
YORUM EKLE
1
Gıda hilesine 10 kat fazla ceza geliyor
2
Bilimi satın aldıkları sonunda tescil edildi
3
Lezzetli turşu kurmanın incelikleri
4
Organik Kafkas balı tezgahlarda
5
İşlenmiş ürün 1.5 milyar dolar getirdi
6
Helal pazarında Budist iştahı var!
7
Diyabete çare tarçın ve zencefilde
8
İhbar hattını aktif kullanın!
9
Sebze ve meyvede künye dönemi
10
Başçiftlik beyazı bir ilk olacak
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12