Meşhur "Akçaabat Köftesi"ne talep her geçen gün artıyor. Trabzon denince ilk akla gelenlerden biri de "Akçaabat köftesi". Geçtiğimiz yıllarda coğrafi işaret tescili alan köfteye, Trabzon dışından da büyük talep var. Trabzon'da, talebi karşılamak için kurulan köfte fabrikası, tam kapasite çalışıyor. 50 kişinin çalıştığı fabrikada, günde yaklaşık 1 ton köfte üretiliyor. Bu rakam, yaz mevsiminde 2 tona kadar çıkabiliyor. Tesis, Tarım Bakanlığı yetkililerince üç ayda bir denetleniyor.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Yerel Tatlar, Akçaabat Köftesi, Kıyma, Kırmızı Et
Akçaabat Köftesi’ne büyük talep var
Türkiye’nin yerel lezzetleri vitrine çıkmaya devam ediyor. Akçaabat’ın adeta ismiyle anılan köftesi de bu lezzetlerden sadece birisi…

YORUM EKLE
1
Dört kat büyüyen fuar dünyayı ağırlıyor!
2
Arı Platformu Çatalca’da buluştu
3
Tüketici kimin doğru söylediğini merak ediyor!
4
Nihayet gereği yapıldı!
5
Buğdayda düşük rekolte beklentisi
6
Coşkun’dan 1500 yıllık lezzet
7
Bir mucize daha!
8
Gerçekten zayıflatıyor mu?
9
Bu çayın kilosu dudak uçuklatıyor!
10
Çay keyfine yeni yorum
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER