Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak bilinen "Abdigör köftesi", İstanbul'da açılan 18. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtıldı.
Stant görevlisi Fuat Gültekin, fuarı gezenlerin köftenin tadına baktığını ve çok beğendiklerini söyledi. Köftenin genç sığırın taze, yağsız ve sinirsiz bacak kısmından yapıldığını belirten Gültekin, "Abdigör köftesi için yağsız etin, taşın üzerinde tahta tokmakla 2 saat dövülmesiyle yapılıyor. İçine soğan ve tuz eklenerek hazırlanan köfteler, suyla ocakta pişirilir. Köfte, pişirilen pilavın üzerine konularak servis ediliyor. Standımızı ziyaret edip köftenin tadına bakan ziyaretçiler, ertesi gün yanlarına arkadaşlarıyla akrabalarıyla gelip köftenin tadına bakıyorlar. Bu tür etkinliklerle köfteyi tanıtmaya çalışıyoruz. İlgiden memnunuz" diye konuştu.
Köftenin tadına bakan sanatçı Nuri Sesigüzel ise, değişik bir lezzet olduğunu ve tadan herkesin bir daha yemek isteyeceğini dile getirdi. Sesigüzel, köftenin hafif bir yemek olması nedeniyle rahatsız etmediğini belirterek, özellikle diyet yapmaktan dolayı ağır yemeklerden kaçınanların tercih etmesini tavsiye etti.
Abdigör Köftesi vitrine çıktı
Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak bilinen "Abdigör köftesi", İstanbul'da açılan 18. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtıldı.
YORUM EKLE
1
Küresel gıda krizine böcekli öneri!
2
Doktorlar kolesterole dikkat çekiyor
3
Enerji içeceği bir can daha aldı!
4
Bakanlık yeni kara listeyi açıkladı
5
Asitli içecekler dişe zarar veriyor
6
Hamburgerler ketçapsız kaldı!
7
Fındıklı Pide mönüye girdi
8
Arı ölümleri kıtlığın habercisi mi?
9
Şimşir kaşıklara ilgi artıyor
10
300 milyon kutu süt dağıtılacak
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:34
GÜNEŞ
08:05
ÖĞLE
12:59
İKİNDİ
15:22
AKŞAM
17:43
YATSI
19:09