Güneydoğu sofrasının vazgeçilmez tatlarından çiğ köftenin sektörü hızla büyümeye devam ediyor. Geçen yılı 350 milyon lira ciroyla kapatan sektör, bu yıl sonuna kadar 400 milyon lira büyüklüğe ulaşacak. Zincir markaların yeni hedefi Anadolu şehirleri. Çiğ köfteyi fast food zinciri haline getiren Oses Çiğ Köfte Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar, Türkiye'de yılda 10 bin ton çiğ köfte yendiğini, bunun 3 bin tonunu kendilerinin ürettiğini belirterek, "Sektör doyuma ulaşmış değil. Özellikle Anadolu'da ciddi bir boşluk söz konusu." dedi.
Sektörün önde gelen markalarından Oses, kuruluşunun 10. yılında mağaza sayısını 400'e çıkaracak. İzmir'den gelecek ilk 50 franchise talebine de özel fırsatlar sunacak. Çiğ köfteyi marka yapmak amacıyla 10 yıl önce yola çıktıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar, bunun için 2 bin metrekare kapalı alanda 30 ton kapasiteli tesis kurduklarını söyledi. Şu anda Türkiye genelinde 347 şubeleri bulunduğunu kaydeden Yaşar, yıl sonunda 400'e ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Çiğ köfteyi 7'den 70'e herkesin yiyebileceği bir ürün haline getirdiklerini ifade eden Yaşar, "Sıra geceleri ya da bazı özel davetler için hazırlanan bir yiyecekti. Biz bunu kolay ulaşılabilir, herkesin damak tadına uygun standarta getirerek, fast food zincirlerinin bir parçası yaptık." şeklinde konuştu.
"15 BİN LİRAYA KENDİ İŞİNİN SAHİBİ OL"
Şube açmak isteyen yatırımcılardan franchise bedeli almadıklarını aktaran Yaşar, iş ortağı gözüyle baktıklarını vurguladı. İzmir'de şubelerine talip olan yatırımcılara çok özel fırsatlar sunduklarını belirterek, "İş ortaklarımıza kurumsal konseptimize uygun mimari ve dekorasyon danışmanlığı, ürün ve satış alanında eğitim hizmetlerini ücretsiz veriyoruz. İlk televizyon reklamını veren ve ilk fabrikayı açan şirket olarak markaya yatırım yapıyoruz. 10 yıldır bu işi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. 20 ile 40 metrekare arasında bir Oses şubesi açmanın maliyeti, 15 bin ile 20 bin lira arasında değişiyor. Yatırım, 3 ile 6 ay arasında geri alınabiliyor. Ciro üzerinden herhangi bir bedel almıyoruz. Şubelerimizde k'r oranları yüzde 100'e yakın. Türkiye'nin tüm illerine, tüm iş ortaklarımıza aynı kalitede ürün ve hizmeti götürebiliyoruz." diye konuştu.
sabah.com.tr
400 milyon liralık çiğ köfte yiyoruz
Güneydoğu sofrasının vazgeçilmez tatlarından çiğ köftenin sektörü hızla büyümeye devam ediyor...
YORUM EKLE
1
Ankaralı fırıncılara hijyen eğitimi
2
Tüketiciye kredi kartı müjdesi!
3
Perakendenin yıldızı Simit Sarayı oldu
4
Un ihracatçısı Endonezya kapanında!
5
Danet yeni genel merkezine taşındı
6
Niyazibey lezzet halkasını 4’e çıkardı
7
Türkiye buğday liginde kaçıncı sırada?
8
Her üç kişiden birisi obez!
9
Ganik Helva ürün gamını genişletiyor
10
Susam alerjisi can alabilir!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11