Kilo ile satılan Kalkanoğlu Pilavı 1856 yılında Moloz mevkiinde başlayan serüvenini sürdürürken, 5. kuşak işletmecisi Taner Kalkanoğlu, 157 yıldır ayakta durmayı kalite sayesinde başardıklarını söylüyor.
Kalkanoğlu pilavının özel hazırlanan malzeme ve özel formülü sayesinde bugünlere kadar gelmeyi başardığını belirten Taner Kalkanoğlu, Pilavımızın leziz olmasında en önemli unsur kullandığımız malzemedir. Pilava konulan tereyağını Trabzonun yaylalardan, köylerden temin ediyoruz. Üzerine serilen kavurma ise yerli dana eti. Ayrıca kullandığımız et ve kemik suyu da pilava ayrı bir lezzet veriyor. Dolayısıyla özel formülle birleşince ortaya leziz bir yemek çıkıyor. Meslekte uzun süre kalmak istiyorsanız mutlaka kaliteyi yakalamanız gerekir. Aksi halde mesleği devam etme şansınız olmaz. 1856 yılından beri bu mesleği sürdürüyoruz. Bizler de 5. kuşağın işletmecileriyiz" dedi.
Zaman zaman il dışından da siparişler aldıkları ve bu siparişleri göndermeye çalıştıklarını ifade eden Kalkanoğlu, bu mesleği oğullarının ve torunlarının da sürdürmesi için gayret göstereceklerini belirtti.
157 yıllık lezzet Türkiye'ye yayılıyor
Trabzonun Moloz mevkiinde müşterilerine hizmet veren Kalkanoğlu Pilavı 1,5 asırı aşkın süredir Trabzonlular'a hizmet veriyor.
YORUM EKLE
1
Kabak çekirdeği her şeye iyi geliyor!
2
Çeltiğe talep bu yıl daha fazla olacak
3
Üretici ayçiçeği avans alım fiyatını beğenmedi
4
Çilek 'Kınallı Ellerin' yüzünü güldürecek
5
Beslenme çantasını kuru meyve ile zenginleştirin
6
Mısır üreticisi TMO'nun fiyatını göremedi!
7
Narenciye ihracatı 20 Eylül'de başlıyor
8
Marmarabirlik'te rekolte beyanı kabülü başlıyor
9
Bal sezonu bereketli geçiyor
10
Gözleri kapalı üzüm yediler
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12