Yudum Yudum Lezzet kitabı çıktı

Yudum Zeytinyağı ile iftar ve sahur sofralarına sağlık ve lezzet katmak için 40 tarif “Yudum Yudum Lezzet” kitabında. Ramazan’da sağlıklı beslenme için “Yudum Yudum Lezzet” kitabı rehberiniz olacak.

Yudum Yudum Lezzet kitabı çıktı
Yeterli ve dengeli beslenme sağlıklı olmanın ilk kuralıdır. Ramazan ayında tüm gün aç kalarak iki öğün yenilen yemek ile değişen beslenme sistemi, sindirimin ve metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Sıvıyağ sektörünün lider markası Yudum Gıda’nın yeni ürünü Yudum Zeytinyağı için Sedef İybar’ın derlediği 40 sevilen isimden 40 zeytinyağlı tarifin bulunduğu “Yudum Yudum Lezzet” kitabı iftar ve sahur sofraları için rehber kitap olacak.

“Yudum Yudum Lezzet” kitabında bulunan zeytinyağı ile pişirilmiş çorbalar, salatalar, zeytinyağlı sebzeler, et-tavuk yemekleri ve tatlı tarifleri iftar ve sahur sofralarının ilk tercihleri olacak. Diyetisyen Dilara Koçak’ın “Vicdan Çorbası” ile lezzetli ve sağlıklı bir başlangıç yaparak iftar açılırken, fotoğrafçı Nihat Odabaşı’nın közlenmiş patlıcan ile hazırlanmış “Peynirli Patlıcan Salatası” ile ana yemeğe hafif bir geçiş yapılabilecek. Fulya Terim’in bol domates ve zeytinyağı ile hazırladığı “Kişniş Otlu Barbunya Fasulyesi” ile ya da Yüksel Uzel’in basit ve lezzetli “Soda ile Haşlanmış Enginar”ı damaklarda serin bir lezzet bırakacak. Ana yemek sanatçı Suzan Kardeş’in protein ve karbonhidratı bir arada bulunduran “Büryan Pilavı” olacak.

Ressam İsmail Acar’ın zeytinyağlı “İrmik Helvası” ya da Yonca Evcimik’in ““Kaymaklı İncir Tatlısı” da küçük miktarlardaki servisleri ile çayın yanında günlük şeker ihtiyacını karşılayacak. Moda tasarımcısı Ümit Ünal’ın “Zeytinli Ekmek”i de zeytin, fesleğen ve kurutulmuş domates ile ekmek sepetlerini süsleyecek. “Yudum Yudum Lezzet” kitabında bulunan diğer tarifler de sağlıklı beslenmeyi önemseyenler için ideal…

Ramazan’da beslenme şekli değişiyor…

Ramazan Ayı’nda günlük beslenme şekli ve öğün sayısı birdenbire değişir. Üç öğün olan günlük beslenme sahur ve iftar olmak üzere iki öğüne düşer; özellikle kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı ve börek tüketimi artarken sebze, meyve ve beyaz et tüketimi de azalır. İkiye inen günlük beslenme şeklinde vücut direncinin düşmemesi için bütün besin gruplarından yeterli ve dengeli miktarda tüketmek şarttır. Alınması gereken günlük enerji, protein, vitamin ve mineral oranlarının Ramazan Ayı’nda da değişmediğini belirten Diyetisyen Seçil Kenar şöyle devam ediyor: “Sahurdan sonra başlayan açlık süresince kan şekeri düşmeye başlıyor. Sahurda ve iftarda yenilen yemek çeşidine ve miktarına dikkat edilmediği ve yetersiz, dengesiz beslenilmesi sonucunda kişilerde sağlık problemleri baş gösterebiliyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52