Muğla'da düzenlenecek Arıcılık ve Çam Balı Kongresi çalışmaları için kente gelen 16 ülkenin arıcılar birliği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Arıcılık ve Çam Balı Müzesi'nde yaklaşık 100 yıl önce kullanılan malzemeler ve bal yapımının anlatıldığı eserleri inceledi.
Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, birliklerince 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'nin bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Kazakistan, Makedonya, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Kırım ve Azerbaycan'ın kurduğu Apislavia Arıcılar Birliği ile ortak yapılacağını söyledi.
Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'nin bu yıl dördüncüsünü yapacaklarını bildiren Şahin, 16 ülkenin kurduğu Apislavia Arıcılar Birliği’nin teklifi üzerine kongreyi birlikte yapmaya karar verdiklerini kaydetti.
Böyle bir kongre yapacak olmanın Türkiye’ye büyük başarı getireceğini ve 16 ülkenin arıcısı ile Türk arıcısının kaynaşacağını belirten Şahin, kongre ile bilgi paylaşımının yanı sıra bölgenin en önemli değerlerinden çam balının yarışmaları ile uluslararası arenada kimlik kazanacaklarını söyledi.
Apislavia Arıcılar Birliği Başkanı Tadeusz Sabat ise Muğla'nın farklı kültürleri ve farklı ülkeleri birleştirmek için çok ideal bir bölge olduğuna vurgulayarak, "Yerel anlamda bu bölgenin ekonomik, bilimsel olarak ilerlemiş olması ve yerel güzellikleri, Apislavia ülkelerini buradaki birleşmeye getiren en önemli etken. Biz aslında arıcılık sektörünü global, tek bir köy olarak görüyoruz ve bu köyün en iyi buluşacağı orta nokta bu bölge oluyor" diye konuştu.
Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından yaptırılan Arıcılık Müzesi'nden çok etkilendiğini dile getiren Sabat, müzenin her yaş grubuna hitap eden çok güzel bir tarih sergisi olduğunu anlattı. Müzenin arıcılara kültürel değerlere çok üst düzeyde hitap ettiğini ifade eden Sabat, arıların bir tehdit olmadığını insanlara anlatabilmenin en güzel örneklerden birinin Arıcılık Müzesi olduğunu vurguladı.
Rusya Arıcılar Birliği Başkanı Arnold Butov da, müzenin kendisini çok etkilediğini ve müzede tarih, modernizm, modern dönem eserleri bulunduğunu, eserlerin çok iyi öğrenilmesi gerektiğini ifade etti.
Muğla Arıcılık ve Çam Balı Müzesi'nde Türkiye çam balı üretiminin yüzde 80'inin karşılandığı Muğla'da bal üretiminde kullanılan 100 yıllık malzemeler sergileniyor, şeffaf kovanlarda arıların yaptığı bal üretimi canlı olarak izlenebiliyor.
Arıcılık ve Çam Balı Müzesi'ne hayran kaldılar
Muğla'da düzenlenecek Arıcılık ve Çam Balı Kongresi çalışmaları için kente gelen 16 ülkenin arıcılar birliği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, arıcılık müzesini gezdi.
YORUM EKLE
1
Arıcının yüzü destek ödemeleriyle güldü
2
Bu müze Hatay için bir fırsat
3
Dimes'in satışıyla ilgili konuştu
4
Aytaç'ın küllerinden Avrasya doğdu
5
Hangi balık hangi ayda tüketilmeli?
6
Et üretim istatistikleri açıklandı
7
2 ton kaçak şarap yakalandı
8
Trakya çiftçisinin yüzü kanolayla gülecek
9
Askıda ekmek gönülleri fethediyor
10
Et ihtiyacı için ithalata gerek yok
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12