Kültür & Sanat

Diyarbakır Mutfağı dünya birincisi
Metro Kültür Yayınları’nın hazırladığı ‘Bayram Çöreği Diyarbakır Mutfağı’ kitabı, Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nde Dünya Birincisi oldu.

Omni Diyeti'nin sihirli gücü
Amerikalı beslenme ve sağlık uzmanı Tana Amen’ın, “Omni Diyeti” adlı kitabı nasıl bir beslenme planı öneriyor.

Gözü kapalı yemek kitabına ödül
Pekin’de düzenlenen Gurme Yemek Kitabı Ödülleri jürisi, aşçı ve yemek yazarı Ömür Akkor’un kitabına ‘Avrupa'nın en iyi yardımlaşma kitabı’ ödülünü verdi.

Çayın 91 yıllık hikayesi bu kitapta
Doğu Karadenizli çocukların anılarının harmanlandığı “Çaylar Şirketten” isimli kitap, çayın Türkiye’deki 91 yıllık sıradışı hikayesini aktarıyor.

3 bin 500 yıllık lezzet sırları
Arpa göcesi çorbası, kiren karlaması, incir uyutması... Batı Karadeniz'in 3 bin 500 yıl önceki ev sahiplerinin yemekleri araştırıldı, ilginç sonuçlar çıktı.

Gülhan Kara'dan Türkiye’nin Pilavları
Fairy'nin destekleriyle, Araştırmacı Yazar ve Yemek Danışmanı Gülhan Kara Türkiye’nin 7 bölgesine ait 33 pilav tarifini, “Türkiye’nin Pilavları” kitabında buluşturdu.

5 ton mesir macunu dağıtılacak
474'üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Sultan Camisi şerefe ve kubbelerinden 300 bin paket mesir macunu saçılacak.

Osmanlı çeşmesinden şerbet aktı
Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Nazilli Belediye meydanındaki Osmanlı Çeşmesi’nden yine şerbet aktı.

Çömlekçilik teknolojiye karşı direniyor
Bir döneme damga vuran çömlekçilik, teknolojinin gelişmesi, alternatif ürünlerin çoğalmasıyla kaybolan meslekler arasına girdi.

Türk kahvesine müze kuruluyor
UNESCO tarafından korumaya alınan ve dünya halklarının ortak mirası haline gelen Türk kahvesinin doğru tanıtımı için müze kuruluyor.


ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16