Tuzun rengi neden değişti?

Yeni çıkan tuz tebliği ile, “kaynak tuzları” da artık “doğal renkleriyle” sofralarda yer alabilecek.

Tuzun rengi neden değişti?
Geçtiğimiz hafta yayınlanan tuz tebliği ile, “tuz beyazdır” düzenlemesi yürürlükten kaldırıldı. Böylece bugüne kadar Türkiye’de kullanılmayan pembe, siyah, kahverengi gibi Himalaya dağlarından elde edilen kaynak tuzlarının kullanımı önündeki yasal engel kalktı. Sektör  temsilcileri, tuzun özelikle gurme sanatında önemli bir yeri olduğunu belirtirken, “Turizm sektöründe  renkli tuzlar aranan unsurlardan biri.

‘Tuz beyazdır’ düzenlemesinin yürürlükten kaldırılması ile, tabiatta bulunan deniz tuzu, kaya tuzu, göl tuzu ve kaynak tuzlarının kullanımının önündeki engel kalktı.  En önemlisi de şimdiye kadar dikkate alınmayan kaynak tuzlarının artık sofralarda yer alması sağlandı.  Tamamen doğal renkleriyle sofralara girecek olan bu tuzlar, hem damak tadı hem de yemek turizmi açısından avantaj sağlayacak” görüşünü dile getirdi.
hurriyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52