Geçtiğimiz hafta yayınlanan tuz tebliği ile, tuz beyazdır düzenlemesi yürürlükten kaldırıldı. Böylece bugüne kadar Türkiyede kullanılmayan pembe, siyah, kahverengi gibi Himalaya dağlarından elde edilen kaynak tuzlarının kullanımı önündeki yasal engel kalktı. Sektör temsilcileri, tuzun özelikle gurme sanatında önemli bir yeri olduğunu belirtirken, Turizm sektöründe renkli tuzlar aranan unsurlardan biri.
Tuz beyazdır düzenlemesinin yürürlükten kaldırılması ile, tabiatta bulunan deniz tuzu, kaya tuzu, göl tuzu ve kaynak tuzlarının kullanımının önündeki engel kalktı. En önemlisi de şimdiye kadar dikkate alınmayan kaynak tuzlarının artık sofralarda yer alması sağlandı. Tamamen doğal renkleriyle sofralara girecek olan bu tuzlar, hem damak tadı hem de yemek turizmi açısından avantaj sağlayacak görüşünü dile getirdi.
hurriyet.com.tr
Tuzun rengi neden değişti?
Yeni çıkan tuz tebliği ile, kaynak tuzları da artık doğal renkleriyle sofralarda yer alabilecek.
YORUM EKLE
1
Uyuşturucu etkisi yapıyor!
2
Kırmızı et dünyası İstanbul'da buluşuyor
3
Gıdada "aflotoksin"e dikkat!
4
Alman devi Anadolu kaplanının ağzında!
5
Obezite ruh sağlığına zarar veriyor
6
Tatlıses Egede 28. şubeyi açtı
7
Yaban mersini diyabet riskini azaltıyor
8
Meğer tatlılar masummuş!
9
Suriye'de gıda krizi yaşanıyor
10
Söke Un'a "tanınmış marka" müjdesi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12