Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et ve et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırladığı ''Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği Taslağı'nı görüşe açtı.
Buna göre, kanatlı eti ve kırmızı et karıştırılarak ürün üretilemeyecek, ancak kırmızı etler ve kanatlı etleri kendi içinde karıştırılarak ürünler üretilebilecek.
Fermente sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuğa, pastırmaya, dönere, köfteye et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddeler ile soya ve soya ürünleri ilave edilemeyecek.
Ensonhaber
Sucuk salamda karışıma son
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı et ile et ürünlerindeki sahtekarlığın önüne geçiyor.
YORUM EKLE
1
Mevzuat 'sütü' sıpalara içiriyor!
2
Kızartma yağını dökmeyin!
3
Türkiye "topraksız tarımda" da büyüyor
4
Virüs salgınının sebebi dondurulmuş çilekler
5
Palamut fiyatı 2,5 liraya kadar düştü
6
Fındık bizde borsası Almanya'da!
7
İşte dönerin yeni standartı
8
İnme riskine karşı domates
9
Bakla böbreklere dost
10
Geleneksel şekerlemeler bu kutularda
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12