GIDAVİTRİNİ - Okan Üniversitesi'nde "Obezite Yönetiminde Türk Mutfağı" konulu sempozyum düzenleniyor. 24 Ekim tarihinde Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü Mevlana Konferans Salonu'nda düzenlenecek semposyumda, alanında söz sahibi bir çok ünlü isim konuşmacı olarak katılıyor.
OBEZİTE YÖNETİMİNDE TÜRK MUTFAĞI SEMPOZYUMU
24 EKİM 2013 PERŞEMBE
PROGRAM
09.00-10.00 Kayıt ve Kahve İkramı
10.00-10.30 Açılış Konuşmaları
Prof. Dr. Mithat KIYAK / Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Müdürü, Rektör Yardımcısı
Prof. Dr. Şule KUT / Rektör
Bekir OKAN / Mütevelli Heyet Başkanı
10.30-12.30 BİRİNCİ OTURUM
Oturum Başkanları:
Prof. Dr. Türkan Kutluay MERDOL / Okan Üniversitesi SBYO Beslenme ve Diyetetik
Bölümü Başkanı
Yrd. Doç. Dr. Funda ŞENSOY / Okan Üniversitesi SBYO Beslenme ve Diyetetik Bölümü
10.30-11.00 Do Food Manufacturers Have Ethical Responsibilities?
Konuşmacı: Prof. Anne de LOOY / Plymouth University, Professor of Dietetics, Hon
President of EFAD(European Federation for the Associations of Dietitians)
11:00-11.30 Medikal Sorunların Obeziteye Katkısı ve Çözüm Yolları
Konuşmacı: Prof. Dr. Ender PEHLİVANOĞLU / International Childrens Clinic, Medical Director
11.30-12.00 Türk Mutfağında Obezitenin Önlenmesi Adına Yapılabilecek Değişiklikler
Konuşmacı: Prof. Dr. Emel ALPHAN / Okan Üniversitesi SBYO Beslenme ve Diyetetik
Bölümü
12.00-12.30 TARTIŞMA
12.30-13.30 Öğle Yemeği
13.30-15.00 İKİNCİ OTURUM
Oturum Başkanları:
Prof. Dr. Ahmet KAŞLI / Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler
Yüksekokulu (UBYO) Müdürü
Bahattin YÜCEL / TURAD Başkanı / Turizm Eski Bakanı
13.30-14.00 Dünyada Türk Mutfağı Nasıl Yaygınlaştırılabilir?
Konuşmacı: Yrd. Doç. Dr. İlkay GÖK / Okan Üniversitesi UBYO Gastronomi Bölümü
Başkanı
14.00-14.30 Bölgesel Yemek Alışkanlıklarımız Değişti mi?
Konuşmacı: Ömür AKKOR / Şef, Eğitmen, Yemek Kitabı Yazarı
14.30-15.00 TARTIŞMA
15.00-15.30 Kahve Arası
15.30-17.30 ÜÇÜNCÜ OTURUM
Oturum Başkanları:
Prof.Dr. M. Hikmet Boyacıoğlu / Okan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi (MMF) Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı
Hüseyin Bozdağ / Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı
15.30-16.00 Gastronomi Sektöründe Gıda Güvenliği
Konuşmacı: Doç. Dr. Nezih MÜFTÜGİL / Okan Üniversitesi MMF Gıda Mühendisliği Bölümü
16.00-16.30 Türk Mutfağında Organik Gıdalar
Konuşmacı: Ayhan SÜMERLİ / City Farm Genel Müdürü
16.30-17.30 TARTIŞMA
17.30 Kapanış
"Obezite Yönetiminde Türk Mutfağı"nı konuşacaklar
Türkiye'nin yeme içme alanında önemli isimleri 24 Ekim'de düzenlenecek bu sempozyumda bir araya geliyor.
YORUM EKLE
1
Dünya Gıda Ödülü GDO'culara verilmesin!
2
İngilizler Türk lokumunu sevdi
3
Narenciye üreticisinin yüzü gülüyor
4
Bu keçilerin sütü altın değerinde
5
Patlamış mısır reklamı yiyor!
6
Godivayı aldık, ligimiz değişti
7
Ünlü işadamında şaşırtan değişiklik!
8
Bunun için süt tüketimini artırın
9
Krize karşı gıda güvencesi sağlamak zorundayız
10
Bayramda sebzenin fiyatı ikiye katlandı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12