"Obezite Yönetiminde Türk Mutfağı"nı konuşacaklar

Türkiye'nin yeme içme alanında önemli isimleri 24 Ekim'de düzenlenecek bu sempozyumda bir araya geliyor.

GIDAVİTRİNİ - Okan Üniversitesi'nde "Obezite Yönetiminde Türk Mutfağı" konulu sempozyum düzenleniyor. 24 Ekim tarihinde Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü Mevlana Konferans Salonu'nda düzenlenecek semposyumda, alanında söz sahibi bir çok ünlü isim konuşmacı olarak katılıyor.

OBEZİTE YÖNETİMİNDE TÜRK MUTFAĞI SEMPOZYUMU
24 EKİM 2013 PERŞEMBE
PROGRAM
09.00-10.00   Kayıt ve Kahve İkramı
10.00-10.30   Açılış Konuşmaları
Prof. Dr. Mithat KIYAK / Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Müdürü, Rektör Yardımcısı
Prof. Dr. Şule KUT / Rektör
Bekir OKAN / Mütevelli Heyet Başkanı

10.30-12.30 BİRİNCİ OTURUM
Oturum Başkanları:
Prof. Dr. Türkan Kutluay MERDOL / Okan Üniversitesi SBYO Beslenme ve Diyetetik
Bölümü Başkanı
Yrd. Doç. Dr. Funda ŞENSOY / Okan Üniversitesi SBYO Beslenme ve Diyetetik Bölümü

10.30-11.00 Do Food Manufacturers Have Ethical Responsibilities?
Konuşmacı: Prof. Anne de LOOY / Plymouth University, Professor of Dietetics, Hon
President of EFAD(European Federation for the Associations of Dietitians)

11:00-11.30 Medikal Sorunların Obeziteye Katkısı ve Çözüm Yolları
Konuşmacı: Prof. Dr. Ender PEHLİVANOĞLU / International Children’s Clinic, Medical Director

11.30-12.00 Türk Mutfağında Obezitenin Önlenmesi Adına Yapılabilecek Değişiklikler
KonuşmacıProf. Dr. Emel ALPHAN / Okan Üniversitesi SBYO Beslenme ve Diyetetik
Bölümü  
12.00-12.30 TARTIŞMA
12.30-13.30 Öğle Yemeği

13.30-15.00 İKİNCİ OTURUM
Oturum Başkanları:
Prof. Dr. Ahmet KAŞLI / Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler
Yüksekokulu (UBYO) Müdürü
Bahattin YÜCEL / TURAD Başkanı / Turizm Eski Bakanı

13.30-14.00 Dünya’da Türk Mutfağı Nasıl Yaygınlaştırılabilir?
KonuşmacıYrd. Doç. Dr. İlkay GÖK / Okan Üniversitesi UBYO Gastronomi Bölümü
Başkanı

14.00-14.30 Bölgesel Yemek Alışkanlıklarımız Değişti mi?
Konuşmacı: Ömür AKKOR / Şef, Eğitmen, Yemek Kitabı Yazarı

14.30-15.00 TARTIŞMA
15.00-15.30  Kahve Arası

15.30-17.30 ÜÇÜNCÜ  OTURUM
Oturum Başkanları:
Prof.Dr. M. Hikmet Boyacıoğlu / Okan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi (MMF) Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı
Hüseyin Bozdağ / Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı

15.30-16.00 Gastronomi Sektöründe Gıda Güvenliği
Konuşmacı: Doç. Dr. Nezih MÜFTÜGİL / Okan Üniversitesi MMF Gıda Mühendisliği Bölümü

16.00-16.30 Türk Mutfağında Organik Gıdalar
Konuşmacı: Ayhan SÜMERLİ / City Farm Genel Müdürü

16.30-17.30 TARTIŞMA
17.30 Kapanış

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52