Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri Tebliği Taslağı, özellikle dünyaca tanınan milli yiyeceklerimizden dönere hijyen ve sağlık açısından önemli kriterler getirdi.
Taslağa göre dönerin içerdiği yağ oranı kütlece en çok yüzde 25, tuz oranı kütlece en çok yüzde 2 olacak. Döner üretiminde et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddeler ile soya ve soya ürünleri kullanılamayacak.
Dönerin raf ömrü pişirilme süresi dahil en fazla 24 saat, dondurulmuş dönerin raf ömrü ise en fazla 6 ay olacak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliğ Taslağı” 15 Ekim 2012 tarihine kadar görüşe açıldı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün resmi web sitesinde
//www.gkgm.gov.tr/mevzuat/taslak/taslak_liste.html
adresinden taslağa ulaşabilirsiniz.
İşte dönerin yeni standartı
Milli yöyeceğimiz dönerin içeriği ilan edildi. Buna göre yağ oranı en çok yüzde 25, tuz oranı ise en çok yüzde 2 olacak.
YORUM EKLE
1
İnme riskine karşı domates
2
Bakla böbreklere dost
3
Geleneksel şekerlemeler bu kutularda
4
Dr. Oetker’den Ekler ve Merengli Tart
5
Guguk Kuşu Café ve Restaurant açıldı
6
Faruk Güllüoğlu'ndan Bayram'a özel tatlar
7
Komşufırın’dan ailecek yenecek ballı kek
8
Mide kanserine karşı çiğ etten uzak durun
9
MSA önemli bir ortaklığa imza attı
10
Nestlé’nin kurumsal iletişimi ona emanet
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12