Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü ekmek israfının önlenmesi için kampanya başlattı. Bu kapsamda Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi Şube Müdürü Hatice Özkan koordinatörlüğünde, Giresun’da bulunan Özel Eğitim Okulları, İl Müftülüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesinde ekmek israfını önlemeye yönelik farkındalık yaratma ve bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul aile birliği temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup katıldı. Giresun Müftülüğünden Uzman Vaiz Gülay Ayar “Ekmeğin Dinimizdeki Yeri ve İsraf” konulu bir konuşma yapmıştır.
Halk Sağlığı Müdürlüğünden Doktor Ayten Ordu yaptığı sunumda “Ekmeğin Besin Değeri ve Önemi” ile ekmeğin beslenmedeki yeri ve önemi konularına değindi. Ev ve iş yerlerimizdeki günlük kullanımdan artan ekmeklerin israf edildiği, bu israfın en aza indirilmesi için çeşitli besin ürünleri yapılarak değerlendirilebileceği üzerinde durulan etkinlikte, Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi öğrencileri, Usta öğreticileri desteği ile bayat ekmekler kullanılarak hazırlanan 34 çeşit ürün katılımcılara ikram edildi.
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 14:39