Türkiye genelinde yaşanan fırın enflasyonunun ekonomiye zarar verdiğini belirten Balcı, "Türkiye'de her gün 7 milyon ekmek israf edilmektedir. Bu 7 milyon ekmeğin maalesef 2,5-3 milyonu fırınlardaki israftır. İsrafı engellememiz için fırın enflasyonunun önüne geçmemiz gerekiyor. Aksi takdirde hijyen ve sağlıklı ortamda ekmek üretme imkânını kaybetmiş olacağız." dedi.
HALK EKMEK TEPKİSİ
Federasyon tarafından Samsun My House Otel'de düzenlenen 'Karadeniz Bölge Toplantısı'na verilen arada basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Balcı, Türkiye genelinde yaşanan mesleki sorunları Karadeniz'de de gördüklerini anlattı. Tarım Bakanlığı ile başlatılan hijyen eğitimi konusunda gerekli başvuruların illerden alındığını, konuya hassasiyet gösterdiğini vurguladı. Samsun'da açılan halk ekmek fabrikasının fırıncı esnafı tarafından tepkiyle karşılanmasına da değinen Balcı, "Son derece yanlış olan uygulamaya sesiz kalınması söz konusu değil. Türk fırıncı esnafı, bu mağduriyeti yaşayan Samsun esnafının yanındadır." diye konuştu.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Çikolata, İhracat, Çay, Kahve
Her yıl 2 milyar çöpe gidiyor!
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın ekmek israfıyla ilgili sözleri dikkatleri bir kez daha açlık tehlikesine çevirdi!

YORUM EKLE
1
Elma kabuğu bunlardan koruyar
2
Çöküntü zincirine Hollanda da eklendi!
3
Hububat ihracatı rekora koşuyor
4
Pastorize yumurtada rekabet kızışacak
5
Kızartma yağına yeni yönetmelik
6
Yerli patates tohumu toprağa düştü!
7
Puratos’tan 'annelere' anlamlı kutlama
8
Saray yeni ‘Godivalar’ arıyor!
9
Selva Kanada pazarına açılıyor
10
Yaz sofralarına lezzet katıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER