Sakarya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kesim işlemi sırasında kötü muameleye maruz kalan kurbanlıkların etinin kısa sürede bozulabileceğini bildirdi.
Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kurbanlık seçiminde kondisyonu iyi ve tüyleri parlak hayvanların tercih edilmesi gerektiği, çok zayıf, gebe veya yeni doğum yapmış hayvanların satın alınmaması gerektiği belirtildi.
Görünüşü canlı olmayan, salya ve burun akıntısı olan, yara, şişlik ve ödemi bulunan hayvanların tercih edilmemesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Bunun için satıcıdan hayvanın nereden geldiğini gösteren ’menşe şahadetnamesi’ istenmeli, hayvanların kulağında küpesi olmalıdır. Kesim işlemi sırasında kötü muamele gören kurbanlıkların kanının iyi akıtılamamasının etin kısa sürede bozulmasına neden olduğu bilinmeli. Bu nedenle hayvanlar strese sokulmadan ve acı çektirilmeden kesilmelidir" ifadelerine yer verildi.
Ayrıca, etlerin temiz kap ve poşetlerle taşınması, güneş görmeyen serin yerde dinlendirilmesi, etlerle iç organların aynı kapta saklanmaması gerektiği vurgulandı.
Bilindiği gibi, kurbanlık hayvanların kurban vecibesine kadar iyi muhafaza edilmesi ve eziyet görmemesi gerekiyor.
Hem etinden hem sevabından olmayın!
Kesim işlemi sırasında kötü muamele gören kurbanlıkların kanının iyi akıtılamaması, etin kısa sürede bozulmasına neden olabiliyor
YORUM EKLE
1
Yüzde yüz pileç etinden lezzetler
2
Bayram sofranıza lezzet katabilirsiniz
3
Helal Ürünler Fuarı'nda Lezita farkı
4
Bayramda sağlıklı beslenin!
5
Bayram ikramlıkları Özsüt vitrinlerinde
6
Plastik sektörü KDV'nin düşmesini istiyor
7
Pınar Süt’e FAO'dan gıdaya katkı ödülü
8
Danet kurbanı evlere getiriyor
9
Saray'dan bayramlık lezzetler
10
Bayram sofraları Selva ile çeşitleniyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12