Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ekmekte yaptığı hijyen denetimlerini etkin şekilde sürdürüyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2012'de tuz ve kepek oranları ile hijyen koşulları bakımından 181 bin 330 ekmek üretim ve satış noktası denetlendi.
Denetimlerin 27 bin 464'ü ekmek üretim yerlerine, 45 bin 643'ü un ve unlu mamul üretim yerlerine, 108 bin 220'si de gıda satış yerlerinde yapıldı.
Standartlara uygun üretim yapmadığı belirlenen 7 bin 66 iş yeri hakkında idari para cezası verildi, 38 ceza ise savcılığa intikal ettirildi.
Bakanlık, Ocak ayında çıkardığı ''Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'' ile ekmekte tuz ve kepek oranlarını yeniden düzenlerken fırıncılara da hijyen eğitimi zorunluluğu getirmişti.
15 bin fırıncıya eğitim
Öte yandan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve TOBB ile işbirliğine giderek 81 ilde fırıncılara hijyen eğitimi verdi.
Ekmek teknolojisi, gıda mevzuatı, ekmek üretim dağıtım ve satışındaki hijyen gibi konularda eğitim alan fırıncılara başarılı olmaları halinde kurs sonunda hijyen eğitimi belgesi veriliyor. Temmuz ayından bu yana 15 bin fırıncıya hijyen eğitimi veren Bakanlık, bu kapsamda 50 bin fırıncıya eğitim vermeyi hedefliyor.
Gıda denetim raporları açıklandı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2012'de tuz ve kepek oranları ile hijyen koşulları bakımından 181 bin 330 ekmek üretim ve satış noktası denetlendi.
YORUM EKLE
1
Göz kamaştıran yeni yıl lezzetleri
2
Soğuğa karşı makarna ile enerji kazanın
3
Kabak çekirdeğinin faydaları
4
Tarlada düşen fiyatlar marketlerde uçuyor
5
Tantuniyi İstanbul’a tanıttı
6
FAO’dan geleneksel ürün çağrısı
7
Özel etiketli gıdalar yeniliği azaltıyor mu?
8
Açlığa karşı küresel mücadele yetersiz
9
51 metre doğum günü pastası!
10
Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirin
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12