Fıstık stokçularını "Bağış"lamayacak!

Geleneksel Altın Oklava Festivali'nde konuşan AB Bakanı Egemen Bağış'tan baklavacılara övgü, fıstık stokçularına ise fırça...

Fıstık stokçularını
GIDAVİTRİNİ - 8. Baklava Festivali ve Geleneksel Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması, Fatih Belediyesi ile Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) tarafından Eminönü Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Festivale katılan AB Bakanı Egemen Bağış, fıstık konusunda fiyatları yükselterek, milletin fıstıklı baklavadan mahrum kalmasına sebep olan stokçular bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
"Türkiye'de vatandaşı mağdur etmek için bazı mamülleri stoklayıp serbest pazar ekonomisinin kurallarını milletin aleyhine kullanma dönemi, AK Parti ile birlikte sona ermiştir. Eğer vatandaşı mağdur eden, akıllarınca bu ülkede bazı ürünlerin stoklanarak fiyatlarını artırıp, sonra da vatandaşa bunun bedelini ödetmeye kalkanlar olursa, biz ona karşı önlemlerimizi alırız."

Gerekirse küresel piyasalardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının daha ucuz fıstık tüketebilmesi için fıstık alınabileceğine değinen Bağış, "Bu ülkenin fıstık üreticilerine, bu ülkenin tarım sektöründe çalışan insanlarına mağduriyet yaşatıp onların elindekini avucundakini yok fiyatına alıp stoklayıp sonra da sektöre zarar verenlere de ortalığı bırakmayız" dedi.

Bağış, bu konuda kendisiyle paylaşılanları Bakanlar Kurulu'nda Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşeceğini bildirdi.

"Fıstık fiyatlarına aşırı zam yapıldı"
BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım ise Türkiye'de günlük 600 ton baklava üretimi yapıldığını, 30 bin imalatçı çalışana sahip sektörün, 4 milyar 300 milyon lira yıllık cirosu olduğunu, 4 milyon dolar ihracat geliri bulunduğunu kaydetti.

Yıldırım, yükselen vergiler ve hammadde fiyatlarının sektörün sıkıntıları arasında bulunduğuna değinerek, son dönemde fıstık fiyatlarına aşırı zam yapılmasından şikayet etti.

Ustalar hünerlerini sergiledi
Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması'nın finalinde 4 usta yarıştı. Yarışmada birinciliği Ramazan Karakuş, ikinciliği Halil Kurt, üçüncülüğü Recep Doğan, üçüncülüğü Yusuf Bakır kazandı.

Birinciye 10, ikinciye 7, üçüncüye 5, dördüncüye 3 adet cumhuriyet altını hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52