Fırınlara Ramazan kontrolleri başladı!

Ramazan'ın yaklaşmasıyla belediye ekipleri fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetim ekiplerinde "gıda mühendisi" eksiği giderilmiş değil!

Fırınlara Ramazan kontrolleri başladı!
Bağcılar Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan öncesinde ilçedeki unlu mamul üretimi yapılan fırınlara ve pastanelere denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında işyeri sahiplerinin hijyenik kurallara uyup uymadıklarına bakıldı. Veteriner hekim refakatinde gerçekleştirilen denetimler sırasında işyerlerinin üretim bölümlerindeki malzemeler ve unlu mamuller kontrol edildi. İşyeri çalışanlarının kıyafetleri ve çalıştıkları tezgahlar da kontrol edildi.

Tüketici sağlığına göz yumulmuyor!
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hemşehrilerinin sağlıklı ve hijyenik ortamlarda üretilen ürünleri tüketmesi için bu denetimleri sıkça yaptıklarını belirterek, insan sağlığıyla oynayan esnafa kesinlikle taviz verilmeyeceğini ve en ağır şekilde cezalandıracaklarını ifade etti. İnsan sağlığının her şeyin önünde olduğunubelirten Çağırıcı, sağlıklı nesillerin yetişmesinde sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaptı.

Çağırıcı, “Her gün soframızdan eksik etmediğimiz ekmek ve diğer unlu mamülleri üreten işyerlerini yakın takip altında tutuyoruz. Eğer sağlıksız ortamlarda hazırlanan gıdaları tüketirsek her türlü hastalığa yakalanma riski ile karşı karşıya kalırız. Özellikle Ramazan ayında gıda üretiminin de artacağını dikkate alırsak bu tür işyerlerine denetimlerimizi aralıksız sürdürmemiz gerekiyor. Bu kapsamda ekmek fırınları, börekçiler ve pastanelere yaptığımız denetimler sırasında hijyenik koşullara uyulup uyulmadığına baktık. Toplum sağlığına dikkat ederek üretim yapan bütün esnafımızı kutluyorum” diye konuştu.

Gıda mühendisleri kontrollerde aktif olarak yer almalı
Belediyelerin denetimlerini değerlendiren gıda mühendisleri, tüketici sağlığı açısından bu denetimlerin gerekli olduğunu ifade ediyorlar. Ancak, gıda mühendislerinin bu konuda farklı bir yaklaşımı var. Denetim ekibinde muhakkak gıda mühendisinin de bulunması gerektiğini vurgulayan gıda mühendisleri, zabıtalı görüntünün artık tüketiciyi tatmin etmediğini iddia ediyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52