Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ramazan ayı içerisinde Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında kent merkezinde gıda satışı yapan iş yerlerini denetledi. Gıda mühendisleri, veteriner hekimler ve belediye zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde satışa sunulan ürünlerin sağlıklı olup olmadığı, iş yerlerinin hijyen bakımından uygunluğu ve işyerlerinin ruhsat durumu incelendi.
Denetimlerde, halk sağlığını tehdit eden, yasal mevzuata aykırı olan iş yerlerine yasal işlem uygulandı. İşyerlerine almaları gereken İşletme Kayıt Belgesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiği de hatırlatıldı.
Kent merkezindeki iş yerlerinin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için halktan destek beklediklerini vurgulayan Gıda Tarım Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar, vatandaşların sağlıksız bir ürünü veya işyerini ALO 174 gıda hattına bildirebileceklerine dikkat çekti. Denetimlerin Ramazan ayı süresince devam edeceği açıklandı.
Et üreticilerine Ramazan denetimi
Ramazan ayında vatandaşların sağlığı için Gıda Tarım ve Hayvancılık Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekipleri, et ürünü satan işyerlerini denetledi.
YORUM EKLE
1
Türk Gıda Kodeksi'nde iki değişiklik yapıldı
2
Gıda ambalajı tebliği yeniden düzenlendi
3
Güvenli gıda için bir adım daha atıldı
4
Üreticilere 8,5 milyar TL hibe verildi
5
Yeni sezon Antep fıstığı "ödülle" geldi
6
Domatesin fiyatı dibe vurdu
7
Yorgun hissediyorsanız hurma tüketin
8
Kiraz ihracatçısı gözünü Uzakdoğu'ya dikti
9
Açlık ve susuzluğa karşı çörek otu
10
Domates üreticisi "hastalık" mağduru
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11