Hayvanların yem ihtiyaçlarının bayat ekmeklerle karşılanması yem tüketimi noktasında hayvan sahiplerine ekonomik anlamda avantaj sağlarken, ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçiliyor.
BAYAT EKMEKLER ZİYAN OLMAYACAK
Ekmek israfını önlemek amacıyla Türkiye genelinde çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Aksaraylı fırıncılar da bayat ekmek noktasında, hayvan besleyen kişileri harekete geçirerek bayat ekmeklerin israf olmaması ve en azından bu şekilde değerlendirilmesi için harekete geçti. Aksaray’da tonlarca ekmek israf edilirken, emeklerin bu şekilmde çöpe gitmesini istemeyen duyarlı vatandaşlar ve fırıncılar ekmeklerin çöpe atılması yerine sokak hayvanları veya çiftliklerde ve evlerde beslenen hayvanların yem ihtiyaçlarına yönelik olarak kullanılması için harekete geçti. Duyarlı vatandaşlar, “Bizim hedefimiz farkındalık yaratmak. Ekmeğin çöpe gitmesini önlemek ve değerlendirmek'' dedi.
''Kış aylarında ise bazı günlerde bayat ekmekleri doğaya bırakıyoruz. Bu dönemde yaban hayvanları yiyecek bulmakta sıkıntı çekiyor. Kış şartları nedeniyle yiyecek bulamayan, köpek, kedi ve kuş gibi hayvanlar için bayat ekmekleri doğaya bırakıyoruz. Birkaç gündür bu uygulamamız sürüyor. Bunlardan ziyade çiftliklerde ve evlerinde hayvan besleyen kişilere de ekmeği bu yönde tüketebilecekleri, bu sayede hayvanların yem ihtiyaçlarını noktasında da ekonomik avantaj sağlayacaklarını vurguluyoruz” diye konuştu.
Bayat ekmekler böyle değerlendirilecek
Son günlerin en tartışmalı konusu ekmek israfını önlemek amacıyla duyarlı vatandaşlar ve fırıncılar harekete geçti.
YORUM EKLE
1
Simitçilere zabıta denetimi!
2
Kuru fasulyeden dert yananlara çağrı!
3
Ünlü Hekim doğru bilinen yanlışları anlattı
4
Mehmet Öz'den 5 gıda uyarısı!
5
Ağız temizleyen sürpriz besin
6
Stokçu kazandı, tüketici kaybetti!
7
Kışın bu üç besini bol tüketin
8
Zeytin ve zeytinyağı 5 ülkede tanıtılacak
9
Bu gıdalar kanser riskini artırıyor
10
İzmit simidi de tescilleniyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:22
GÜNEŞ
07:52
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12