Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde baharat satışlarında ciddi oranda bir artış yaşanıyor. Baharatçılar ise yaşanan bu ilgiden hayli memnun olduklarını ifade ediyor.
Sektörde yaşanan hareketliliği değerlendiren Tüm Aktarlar ve Baharatçılar Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri Derneği (TABDER) Başkanı Ayhan Ercan, baharat satışlarında ciddi oranda bir artış olduğunu ve satışlardan memnun olduklarını ifade etti.
Kurban Bayramı'nda sadece et tüketilmediğine dikkati çeken Ercan, ''Karabiber, pul biber, kekik ve kimyonun yanı sıra zeytinyağlılarda kullanılan çam fıstığı, yeni bahar, ve kuş üzümü gibi baharatlara olan talep de yüzde 50 arttı.'' dedi.
Kimyonun çok iyi bir hazmettirici olduğunu vurgulayan Ercan,"Kimyon sindirimde çok etkilidir, mesela Güneydoğu’da insanlar kahvaltılarını sabah namazından sonra çok erken saatte yaparlar ve yemeklerinin üzerine kimyon koyarlar çünkü kimyon çok iyi hazmettiricidir." diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 19:06