İstanbul'da, bir ihbar üzerine operasyon düzenleyen jandarma, restoran ve kasaplara satılmak üzere kesilip hazırlanan 150 kilo at eti ele geçirdi. Gözaltına alınan 2 kişi ilgili kanun gereği 5 bin 937 lira para cezası kesilerek serbest bırakıldı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine ulaşan bir ihbarda, atların kesilerek kasaplara ve restoranlara satıldığı belirtildi. Olayı araştırmaya başlayan jandarma, Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte harekete geçti. Bir sürücü kursunun kullandığı binada inceleme yapan ekipler bir atı, kesilmiş ve etleri parçalara ayrılmış halde buldu. 150 kilogram at etine el koyan jandarma ekipleri, Ş.T ile İ.K'yı gözaltına aldı.
Jandarmanın tespitlerine göre, iş görmez durumdaki atların İstanbul'un farklı yerlerinden 300 lira karşılığında satın alınıp kesildikten sonra, etlerinin yaklaşık 3 bin liraya kasap ve restoranlara verildiği belirlendi.
El konulan etler, numune alındıktan sonra kireç dökülerek imha edildi. Gözaltına alınan 2 kişi, ilgili kanun gereği 5 bin 937 lira para cezası kesilerek serbest bırakıldı.
Zaman
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
At eti yedirenler 6 bin liraya serbest kaldı!
Gıda güvenliğinin sıkça konuşulduğu günümüz Türkiye’sinde trajikomik bir durum yaşandı. At etini restoranlara dağıtanlar yaklaşık 6 bin lira ceza ödeyerek salıverildiler!

YORUM EKLE
1
Buğdayda rekolte düşecek korkusu!
2
Evine beyaz ekmek sokmuyor!
3
Kaçak ceviz operasyonu!
4
ABD’ye ‘deli dana’ vetosu!
5
Yemeyi bırak gerisini kafana takma!
6
Cips tüketenler ‘yağa’ da doyuyor!
7
Hollanda'da domuz eti rezaleti yaşanıyor!
8
Izgara yapmayı seven babalar için!
9
Margarin süt tozu palm yağı=Taze kaşar!
10
Bu baharat kansere umut oldu!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER