Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaçtan yeşil renkli olarak toplanan narenciyelerin, tüketiciye ulaşana dek birtakım kimyasal işlemden geçtiğini söyledi.
Narenciye ürünlerinden özellikle mandalina ve portakalın toplandıktan sonra kapalı bir ortamda ''Etilen Gazı'' ile sarartıldığını vurgulayan Çakman, daha sonra bu ürünlerin dayanıklı olması ve parlak görünmesi için mumlandığını kaydetti.
Çakman, ''Genellikle vatandaşlarımız sarı olan ürünü tercih ediyor. Vatandaşlar, mandalina ve portakal alırken işlem görmemiş, yeşil renkli olanları tercih etsin. Yeşil renkli narenciye, daha naturel ve sağlıklıdır. Narenciyenin kendi öz rengi, işlem görmediğini gösterir'' dedi.
Üzümde de zirai ilaç kullanımının yaygın olduğunu dile getiren Çakman, özellikle çekirdeksiz üzüm için hormon ilaçlarının kullanıldığını belirtti.
Şimdi sıra mandalinaya mı geldi?
Kış aylarının en sevilen meyvelerinden mandalina ve portakalın ''albeni'' katmak amacıyla gaz verilerek sarartıldığı belirtildi.

YORUM EKLE
1
Marketlerde ciro var kâr yok!
2
Metro 21’inci mağazasını Kayseri’de...
3
Yılbaşına özel lezzetler Aralık’ta MSA’da
4
OTP önerileri endişeye neden oldu
5
Özcan Sakızları yeniden raflarda
6
"Gel Abla" dönemi bitiyor!
7
Sofralık zeytine destek talebi
8
Federasyon fuarlarda boy gösterecek
9
Trabzon hurması Darende'yi sevdi
10
Türk Mutfağı Zirvesi’ne doğru
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER