AB destekli ''Restoran ve Okul Kantinlerinde Gıda Güvenliği Farkındalığı (Safe-Rest) Projesi'' kapsamında 268 işletmede yapılan araştırmaya göre, okul kantininde çalışanların yüzde 73'ü, restoran personelinin ise yüzde 64'ü gıda güvenliği ve hijyeni hakkında herhangi bir eğitimi bulunmuyor.
AB Bakanlığınca da desteklenen ve Türkiye, İspanya ile Romanya'da eş zamanlı yürütülen proje kapsamında her ülkedeki restoran ve okul kantinlerinin adresleri ve sayıları tespit ediliyor.
Restoran ve okul kantinlerindeki çalışanlar, AB ve Türkiye'deki mevzuatın gerektirdiği gıda güvenliği ve hijyeni konularında bilgilendirilerek, gıda güvenliği farkındalığı yaratılması hedefleniyor.
Konuya ilişkin bilgi veren proje sorumlularından Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meryem Kaya ise proje eğitim ihtiyaç ve konularının tespiti için Ankara, Bolu, Denizli, Konya ve Uşak'ta toplam 268 işletmede 617 kişiye anket uygulandığını anlattı.
Kaya, ''15 ilde yaklaşık bin restoran ve kantin çalışanına gıda güvenliği eğitimi verdik'' dedi.
Kantinciler bu iddiaya ne diyecek!
Yapılan araştırma korkunç sonucu ortaya çıkardı. Kantincilerin % 73'ünün gıda güvenliği ve hijyeni hakkında eğitimi bulunmuyor!
YORUM EKLE
1
Tüketicinin güveni azalıyor!
2
Organik ürünün tadı başka!
3
"Pirinçte KDV yüzde 1'e indirilsin" talebi
4
Doğu'lu çiftçinin patates mutluluğu
5
Okul Sütü 20 Aralık'ta ihaleye çıkıyor
6
Bakanlık 8 firmayı daha ifşa etti
7
İş verimi için sağlıklı beslenin
8
Bu lezzet Tokat ve Sivas'ı birbirine düşürdü!
9
Balık hem bereket hem lezzet getirdi!
10
Sera ürün fiyatları tavan yaptı!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11