Gıda Güvenliği Kurumu Sözcüsü Ragnhild Arnesen, içlerinde at eti bulunup bulunmadığını belirlemek için test edilen et ürünlerinin yüzde 30 oranında domuz eti içerdiğini açıkladı.
Arnesen, ürünlerine helal etiketi yapıştıran Kuraas AS şirketinin söz konusu ürünleri süpermarketlerden ve restoranlardan çektiğini belirtti.
İnternet sitesinde Müslümanlardan özür dileyen Kuraas AS, domuz etinin helal etiketli gıda ürünlerine nasıl karıştığını bulmak için Gıda Güvenliği Kurumu yetkilileri ile işbirliği yaptıklarını ifade etti.
Daha önce de İngiltere'de üretilen helal etiketli tavuk sosislerinde domuz eti bulunmuş, okullara sosis satışı yapan şirket özür dilemişti.
"Helal gıda"dan domuz eti çıktı
Norveç'te Müslümanlar için üretilen "helal" ya da "sadece sığır eti kullanılmıştır" etiketli gıda ürünlerinde domuz etine rastlandığı bildirildi.
YORUM EKLE
1
Kokoreçi "kılıfına" uydurdu
2
Fındık tıp alanında literatüre girdi
3
Kahve ve yeşil çay felç riskini azaltıyor
4
Süt piyasasına müdahale edilecek
5
Organik üründe istismar iddiası!
6
Her gün 6 milyon ekmek çöpe gidiyor
7
'Mantarı günlük tüketin'
8
Kirazın kilosu, cumhuriyet altını ile yarışıyor
9
Okul sütünden sonra ev yemeği mi geliyor?
10
Pazarcı AVM'ye kurban mı ediliyor?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11