Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Türk gıda kodeksi gıdalarda kullanılan renklendiriciler ve tatlandırıcılar dışındaki katkı maddelerinin saflık kriterlerini yeniden belirleyen tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre gıdalarda kullanılan katkı maddelerinden renklendiriciler ve tatlandırıcılar dışındakilerden kalsiyum karbonat, sorbik asit, potasyum sorbat, kalsiyum sorbat, benzoik asit, sodyum benzoat, potasyum benzoat, kalsiyum benzoat ve kalsiyum sülfit gibi katkı maddelerinin saflık dereceleri belirlendi.
Yayımlanan tebliğ ile 4 Nisan 2002 tarihli tebliğ yürürlükten kalktı.
Bu tebliğin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri, 1 Aralık 2012 tarihine kadar yürürlükten kaldırılan tebliğ hükümlerine uyabilecekler.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Gıdalardaki katkılarda yeni dönem
Gıdalardaki katkı maddelerinin saflık kriterlerini yeniden belirleyen tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YORUM EKLE
1
Bu da rekortmen inek
2
En iyi 10 antioksidan hangileridir?
3
Ender Saraç’tan baharat kürü
4
Açıkta satılan çikolatada risk taşıyor!
5
Filiz’den Mor Çatı’ya destek
6
Godiva’dan mutluluk koleksiyonu
7
Yeni Luna rafta mutfağı bekliyor
8
Organik ve doğal beslenme
9
Porland’a yeni iletişim ajansı
10
Geleneksel lezzetler yeniden hayat buluyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER