GIDAVİTRİNİ - Endüstriyel mutfaklarda bakterilerin % 92’si drenaj kanallarında ürüyor ve buradan yayılıyor. Bu durum başta gıda zehirlenmesi olmak üzere birçok sağlık problemine neden oluyor.
Dünya su yönetiminde dünya lideri olan ACO, 12-16 Mart’ta CNR Expo’da düzenlenen 21. Uluslararası Endüstriyel Mutfak ve Otel Ekipmanları Fuarı’na (TÜSİD) katıldı. Fuarda endüstriyel mutfaklarda hijyenin önemine değinen ACO, çözüm önerilerini sundu.
Endüstriyel mutfaklarda bakterilerin % 92’si drenaj kanallarında ürüyor ve buradan yayılıyor. Bunun sebebi; drenaj kanallarının EHDA ve HACCP’nın belirlediği hijyen standartlarına uygun dizayn ve imal edilmemesi. Gelişmiş ülkelerde her yıl üç kişiden biri gıda zehirlenmesi geçiriyor. Sadece ABD’de tek başına 76 milyon vaka, 325 bin kişinin hastanede yatması ve senede 5 bin kişinin ölümü gıda zehirlenmesi kaynaklı oluyor.
Endüstriyel mutfaklarda bakterin yayılması ve zehirlenmeler, hijyenik yer ızgaraları, süzgeçler, drenaj kanalları ve paslanmaz çelik borulardan oluşan bir dizayn ve üretimle önlenebiliyor. ACO, endüstriyel mutfaklar için ürünler üreterek, %100 hijyen sağlıyor.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 14:35