Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda denetimlerinde işi sıkı tutuyor. Bakanlık, 2002 yılında toplam bin 500 gıda kontrol elemanıyla 39 bin 646 denetim gerçekleştirerek bin 544 idari para cezası keserken, 2011 yılında 4 bin 635 personelle 400 bin 438 denetim gerçekleştirip 10 bin 455 idari para cezası uyguladı. Hem denetim personeli hem de denetimler artarken, işyeri kapama, ürün toplatma, para cezası, üretimi durdurma gibi idari yaptırımlarda Tarım İl Müdürlükleri tek yetkili oldu. Eskiden idari yaptırımlar mülki amirler tarafından onaylanmakta, bürokrasi nedeniyle gecikmeler yaşanmaktaydı.
YETKİLERİ ARTIRILDI
Acil tedbir gerektiren durumlarda görevlilerin yetkisi artırılırken, ürün toplatma, faaliyetten men gibi müdahale yetkisi verildi. Ayrıca tarım ve gıda ile ilgili coğrafi işaret veya geleneksel ürünlerin (Gemlik zeytini, Antep fıstığı gibi) özelliklerine uygunluğunun denetlenmesinde Bakanlık yetkilendirildi. Bakanlık yapısında ilk defa “Risk Değerlendirme Daire Başkanlığı” kurulurken, bilimsel komite ve komisyonlar oluşturularak bağımsız, tarafsız, şeffaf ve bilimsel esaslara göre risk değerlendirmesi yapılacak.
Türkiye
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Gıda Denetimi
Denetim rekoru kırıldı!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, geçtiğimiz yıl 4 bin 635 personelle 400 binden fazla denetim gerçekleştirip 10 bin 455 adet idari ceza uyguladı.

YORUM EKLE
1
Gıdada israf akla ziyan!
2
ÖFKEburger!
3
Herkes Hürrem’i yemenin peşinde!
4
Pişmaniye artık Afrikalı olacak
5
Tüketici krizi umursamıyor!
6
Japonya Türk zeytinyağını sevdi
7
Gıda Hattı'na telefon yağıyor
8
‘Katkı’da bağımlılık tehlikesi!
9
DiaSA’dan çevrecilik örneği!
10
Süt miktarı yükseldiğinde üretici desteklenecek
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER