Bu kampanya süt satışını patlatır

Türkiye’nin süt ihtiyacının yüzde 2,5’ini günlük bin 50 ton süt üretimi ile karşılayan Burdur’da, süt tüketimini arttırmak ve süt üreticisine destek olmak için çalışmalar başladı.

Bu kampanya süt satışını patlatır


Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan, Burdur'da üretilen sütün önemine dikkat çekmek amacıyla kurumdaki misafirlerine çay yerine süt ikram ediyor. Başkan Kalkan, süt tüketimi konusunda kahvehaneler başta olmak üzere kamu kurumlarına ve vatandaşlara da tavsiyelerde bulundu.

SİRKÜLASYON OLMASI LAZIM
Burdur Belediyesi tarafından başlatılan ihraç fazlası sütten yapılacak peynir ve tereyağının dar gelirli ailelere yardım amaçlı dağıtılmasını içeren projeyi desteklediklerini dile getiren Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Recep Kalkan, "Burdur'da süt kalitemiz, süt değerimiz, hayvancılık ile ilgili bütün ürünlerimiz elbette çok ön saflarda, bunları değerlendirmek Burdurlu'ya düşüyor. Burdur'da herkes bunları iyi değerlendirmeli. Aynı zamanda yaşlılarda kalsiyum eksikliğinin giderilmesi adına başlatılan proje yaşlılara doğru bir iş, sağlık açısından da çok faydalı olacaktır. İnşallah, memleketimizde ürettiğimizi tüketmeye gayret edersek, dışarıya heveslenip başkalarının ürünlerini kullanmayı bıraksak, Burdur'daki kendi değerlerimizi kendimiz tüketirsek, daha fazla itibar edersek elbette ki fevkalade sirkülasyon sağlayacaktır. Bunun iyi kullanılması, iyi değerlendirilmesi lazım" dedi.

YERLİ MALI YURDUN MALI
Burdurlulara sosyal mesajlar da veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kalkan, "Çocukluğumuzda 'Yerli malı yurdun malı her Türk bunu kullanmalı' diye bize hocalarımız, öğretmenlerimiz bu şekilde söylediler ve biz bunlarla büyüdük. Yerli malı haftaları olurdu. Öyleyse, bunun bir gerçek tarafı var. Yerli mallarımızı Burdurlu hemşehrilerimiz, vatandaşlarımız kendi mallarını tüketmeye gayret etsin, bunlara da değer verelim kendi değerlerimizi korumuş kollamış desteklemiş oluruz" diye konuştu.

KAHVEHANECİLERE SÜT ÖNERİSİ 
Burdur'daki kahvehanecilerin de destek olabileceğine değinen Başkan Kalkan, "Süt içme bir kere alışkanlık meselesi, bana göre kahvehaneleri teşvik etmek lazım. Çayın yerine süt içirilebilir. Bunu pastaneler, insana hizmet eden sosyal içerikli her türlü işletmelerde süt verilmesi daha iyi olur diye düşünüyorum" ifadelerini kaydetti.

KALKAN'DAN BURDUR SÜTÜ İÇİN İLGİNÇ FİKİR 
Başkan Kalkan, "Protokol ve dışarıdan gelen misafirlere tabii ki, çay yerine süt ikramı yapılması daha iyi olur. Demek ki biz, kendi değerlerimizin reklamını çok iyi yapamıyoruz. Reklamını yapmalıyız. Bu işi daha iyi uygulamalıyız. Örneğin, lokantalarda yemek ve fiyat tarifeleri var. Tarifede süt dahi yok. Mesela Burdur Şiş var. Adana, Urfa yazıyor, Burdur Şiş ondan sonra geliyordu listelerde, biz bunu değiştirdik, ilk önce Burdur Şiş yazacaksınız ve tüm lokantalarımızın tarifelerinin de ilk önce Burdur Şiş yazılması uygulamasına geçildi. Hakikaten Burdur'da kaliteli bir süt üretimi var. Bolca da üretiliyor. Bunu yaparlarsa daha iyi olur. Hatta ve hatta eskiden sütçüler vardı, pazar yerlerinde sabahları süt satar, evlere dağıtırdı. Eğer uygun olursa, bu şekilde de satışlar da olabilir. En azından süt tüketimini alışkanlık haline getirmeyi teşvik açısından yapılabilir. Şehrin değişik noktalarına işletme açılırsa daha güzel olur, biz teşvik ederiz. Kredi daha veririz. Biz bir huzur evinde gidip süt ikramında bulunabiliriz. Bucak Salep'inde olduğu gibi malzemesi bulabilirsek sıcak süt ikramını da Esnaf Odaları Birliği olarak yapabiliriz. Biz bir başlangıç yaparız. Aslında bunu süt firmaları en azından bu güğümleri yatırmaları lazım. Mesela sokak satıcıları olmalı, Şimdi Urfa'da, Gaziantep'te sabahları sokak satıcıları var. Televizyonlarda var bu, sokak lezzetleri adı altında çok şeyler çıkıyor. Öyle güzel şeyler yayınlanıyor ki, şaşıp kalıyorsunuz. Yani Burdur'da bu tür kültürleri teşvik etmek lazım. Eğer sabahları bir süt satıcısı bir güğümle meşrubat satar gibi çıkarsa gayet güzel bir teşvik olur. Okulların önlerinde, pazar yerlerinde, camilerin yanlarında olur. Neden olmasın? Herkes misafirine çay ikram edeceğine süt ikram eder. Mesele ben bugünden itibaren kurumlarımda süt ikramına başlarım. Sözde değil, icraat ile destek vereceğiz. Yerli malı yurdun malı her Türk bunu kullanmalı, bize geçmişte okullarda öğretilen" dedi.



SÜTÜMÜZÜ REKLAM EDEMİYORUZ
Kalkan, "Bir kere firmalar reklamını çok iyi yapacak. Şimdi herkes reklamdan kaçıyor. Reklam ticaretin yarısıdır. Bu reklamı çok iyi yapmaları lazım, iyi değerlendirmemiz lazım. Yapılmayacak diye bir şey yok. Çok iyi firmalarımız var, fakat yerel firmaların yeterince reklamının yapıldığını zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

SÜT İÇME ALIŞKANLIĞI YAYGINLAŞTIRILSIN
Yerel işletmelerde yapılan ikramların başında Burdur'a has ürünlerin öne çıkarılması gerektiğine değinen Kalkan, "Yapılan ihalelerden de haberdar edilmiyorlar veya dışarıdaki firmalar daha iyi fiyat veriyor. İncelemek lazım, incelemeden bir şey yapamayız. Ama burada yerel firmaları desteklemek lazım, şahsen dışarıdan hiçbir şey almam, alışverişimi Burdur'dan yaparım. Başka yerlere özenen yönetici değilim. Burdur Belediye Başkanımız Burdur'da güzel bir iş başlatmış, buna tüm Burdur sahip çıkması lazım. Bir kahveye gidiyorsunuz, içeceklerden 'Ne var?' dediğiniz zaman çaydan, koladan bahsediyor. Şundan, bundan başlıyor. Önce sıcak sütten, salepten kendi ürünlerimizden başlasınlar. Bunu değerlendirelim. Kısacası Burdurlunun desteklemesi lazım, yerel firmalarımız ürünlerini tanıtımına bir bütçe ayırsınlar, sokak sütçüleri ortaya çıksın. Bazı illerde bazı meşrubatlar satılır, bizim de yerel içeceğimiz süt olsun. Sokak satıcıları, sokak lezzetleri ortaya çıksın, şuradan çıkarken bir bardak sıcak süt içsin, gitsin" dedi.

ÇAY OCAKLARINDA SICAK SÜT SATIŞI BAŞLADI 
Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Kalkan’ın talimatı üzerine Burdur Kahveciler Odası tarafından Burdur’da hizmet veren kahvehane ve çay ocaklarında da süt satışları başladı. Burdurlu süt üreticisine destek olmak amacıyla süt satışına başladıklarını dile getiren Burdur Kahveciler Odası Başkan vekili Mehmet Seçer, “Biz Burdur Kahveciler Odası olarak, süt satışlarına bugünden itibaren başlamış bulunmaktayız. Burdur’umuzun sütünün zayi olmaması için 180 tane kayıtlı esnafımız var. Her esnafımızın günde 5 litre süt satmış olsa, bu bir günde bin ton süt yapar. Süt fiyatları, çay fiyatları ile aynı olduğu için biz bugünden itibaren Sayın Başkanımız Recep Kalkan’ın tavsiyeleri doğrultusunda süt satışlarına başlamış bulunmaktayız” diye konuştu. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 17:06

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52