"Yunan yoğurdu"na Bakan Şimşek'ten tebrik!

Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu ve Bakan Mehmet Şimşek'in tebrik ettiği Chobani yoğurtları, Amerika'da "Yunan yoğurdu" olarak üretilip satılıyor!

GIDAVİTRİNİ - Türkiye asıllı işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani yoğurtlarının Amerikan pazarına "Yunan yoğurdu" olarak sunulması tepki çekti. Yoğurdun Türkiye'ye özel bir ürün olduğu gerçeğini hatırlatan sektör temsilcileri, firmaya, yanlıştan dönme çağrısında bulundu.

Amerikan pazarında yakaladığı yüzde 19.1'lik payla ikinci sıraya yükselen firma, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Twitter üzerinden tebrik edilmişti.

ÜRÜNLERİNE TEPKİ YAĞDI
Bu arada, hurriyet.com.tr'de yer alan habere göre, Chobani yoğurtalarının tadındaki anormallik süzerine gelen tüketici şikayetleri sosyal medyada büyük ses getirdi. sosyal medyada oluşan şikayetler üzerine bazı ürünlerini raflardan kaldırıldı.

Çığ gibi büyüyen şikayetler neticesinde ise marka, son kullanma tarihi 9/11/2013 – 10/7/2013 arası olan tüm ürünlerini raflardan geri çekti.

Chobani, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:
"Bizim için hiçbir şey ürünlerimizin kalitesi ve müşterilerimizin memnuniyetinden daha önemli değildir. Son zamanlarda bazı ürünlerimizle ilgili şikayetler aldık. Bu konuyu çözmek için iş ortaklarımızla birlikte bir çalışma yürütmekteyiz. Aynı problemin oluşmasına sebebiyet vermemek için bozuk olma potansiyeline sahip tüm ürünlerimizi piyasadan çekiyoruz."

Yapılan açıklamada bu olaya sebebiyet veren faktörün ne olduğu bilgisine ise yer verilmedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52