Türkiye'nin en küçük "domates ağası"

4.Akkuzulu Domates Şenliği'nde bir ilk yaşandı ve 14 yaşındaki öğrenci domates ağası seçildi.

Türkiye'nin en küçük
Ankara'nın Çubuk İlçesinde 14 yaşındaki lise öğrencisi 4. Akkuzulu Domates Şenliği'nde domates ağası seçildi. Böylece geleneksel olarak yapılan şenlikte bir ilk gerçekleşti.

Çubuk'ta gerçekleştirilen 4. Akkuzulu Domates Şenliği'nde bir ilk gerçekleşti. Geleneksel olarak yapılan şenlikte ağalık seçimlerine bu yıl kimse katılmayınca, şenlik ağalığına 14 yaşındaki lise öğrencisi Cihat Kırıkçı talip oldu. Kırıkçı başka rakip olmaması nedeniyle "domates ağası" olarak seçildi.

Bu güne kadar biriktirdiği harçlıklarıyla ağalığı aldığını söyleyen Cihat Kırıkçı, mahalledeki büyüklerinin seçime katılmaması üzerine ağa olmak için sahneye çıktığını belirtti.

Şenlikte uzun süre ağalık anonsu yapıldığını ancak kimsenin başvurmadığını anlatan Kırıkçı, babasının da ilk etapta yaşı küçük olduğu için kendisinin ağalık isteğine sıcak bakmadığını söyledi. Fatih Sultan Mehmet’in de tahta ilk çıktığında 14 yaşında olduğunu hatırlatan Kırıkçı, ağa olmak için sahneye çıktığını ve rakip çıkmayınca da ağalık açılış fiyatı olan 5 bin lirayla ağa olduğunu belirtti.

Cesaret göstererek ağa seçilmesine ailesinin çok sevindiğini ifade eden Kırıkçı, ağalığı aldıktan sonra kendisine yakınlarının ve mahalle halkının ilgisinin arttığını anlattı.

Yazın 3 ay boyunca domates tarlasında çalıştığını ve topladıkları domatesleri Ankara'da bulunan sebze haline götürerek para biriktirdiğini kaydeden Kırıkçı,''Bu güne kadar biriktirdiğim tüm paramı ağalık için verdim, ancak hiçte pişman değilim. Tekrar çalışarak bu parayı biriktirebilirim. Ama bu ağalık herkese nasip olmaz'' diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52