BESD-BİR Başkanı ve Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, tüketicilerin piliç yeme alışkanlığı ve piliç eti sektörünü algılaması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de piliç eti sektörünün Avrupa standartlarında üretim yaptığını söyleyen Dr. Sait Koca, dönem dönem ortaya atılan mesnetsiz iddialar yüzünden tüketicinin bilgi kirliliği yaşadığını anlattı.
“Tüketici ya bilmiyor ya da yanlış biliyor”
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu tarafından Türkiye genelinde yaptırılan araştırmada tüketicinin piliç eti ve piliç etinin üretimi konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığının ortaya çıktığını belirten Dr. Sait Koca, araştırma sonucunda şaşırtıcı bilgilere ulaştıklarını söyledi.
Koca; “Türkiye nüfusunun dörtte üçü, beyaz etin ambalajsız satışının yasak olduğunu bilmiyor. Avrupa standartlarında üretim yapıldığı algılanmamış. TSE dışındaki HACCP ve BRC gibi kalite standartlarını hemen hemen kimse tanımıyor.” dedi.
Türkiye’de bilimsel ve en hijyenik koşullarda, insan sağlığına uygun piliç eti üretimi yapıldığını belirten Dr. Sait Koca, zaman zaman ortaya atılan doğruluğu kanıtlanmamış bilgiler yüzünden bir kısım tüketicinin boş yere piliç etine karşı mesafeli durduğunu söyledi.
Dr. Sait Koca; “Araştırma sonuçlarına göre tüketicilerin %69’u, piliç eti sektörünün devlet tarafından düzenli denetlenmediğini düşünüyor. Peki, bu bilgi nereden geliyor? Tamamen muallâkta… Büyük ihtimalle sadece bir önyargı… Oysaki piliç eti sektörü gıda alanında en fazla denetlenen sektör... Tüketicinin tam tersini düşünmesi, en başta sektör olarak bizim eksiğimiz.” dedi.
“Görev yine bize düşüyor”
Tüketicinin piliç eti konusundaki yanlış veya eksik bilgisini düzeltmenin piliç eti üreticilerinin görevi olduğunu söyleyen Dr. Sait Koca, BESD-BİR ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu’nun yeni başlayan bilgilendirme kampanyalarıyla bu yanlış ve eksik bilgileri düzeltmeye çalışacakları belirtti.
Piliç etinin en ekonomik ve en zengin protein kaynaklarından biri olduğunu, yanlış bilgiler yüzünden bir kısım tüketicinin boşu boşuna kendini piliç etinden mahrum bıraktığını anlatan Dr. Sait Koca, tüketiciyi bilgilendirme çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.
Tüketici ya bilmiyor ya da yanlış biliyor!
Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, tüketicilerin piliç yeme alışkanlığı ve piliç eti sektörünü algılaması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
YORUM EKLE
1
Ete işte böyle su katılıyor
2
Obezite açlıktan çok ölüme yol açıyor
3
Yemekte 'Tat Pratik' kolaylığı
4
Elita Gıda istihdamın lideri
5
Geleneksel Türk köftesinin farklı sunumu
6
Güllüoğlu'ndan yeni yıl lezzetleri
7
Dünya’nın en iyileri İnoksan’a güveniyor
8
Knorr'dan sürdürülebilir tarım eğitimi
9
Lezita'dan Acı Soslu Pişmiş Kanat
10
Bu site lezzetleri eve taşıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:24
GÜNEŞ
07:54
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:47
YATSI
19:11