TSÜAB'dan Kırgızistan'a çıkarma

Türk Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), Türk Ekonomi Bakanlığı (TEB) desteğiyle 60 kişilik heyetle Kırgızistan'a çıkartma yaptı.

TSÜAB'dan Kırgızistan'a çıkarma
TEB destekli 60 kişilik TSÜAB heyeti, 15-18 Şubat günlerini kapsayan ziyaret çerçevesinde bugün Kırgızistan'a geldi. Daha önce Bakü, Kiev, Moskova gibi şehirleri ziyaret eden heyet, başkent Bişkek'te bir dizi temaslarda bulunacak. İş adamları, Kırgızistan ziyaretinde, tecrübe değişiminin yanı sıra üretimde verimliliği arttırmada tecrübelerini de Kırgız meslektaşlarına aktaracak.

Heyet buradaki temaslarına Kırgızistan'ın dünyaca ünlü yazarı Cengiz Aytmatov'un mezarının bulunduğu Ata Beyit'i ziyaret ile başladı. Heyetin resmi temasları ise yarın yapılacak. HYATT Oteli'nde gerçekleştirilecek toplantıya Kırgızistan Tohum Birliği(KTB) yanı sıra Kırgız Ekonomi ve Antimonopoli Bakanlığı, Kırgız Tarım Bakanlığı temsilcileri ve iş adamları katılacak. Toplantının açılış konuşmasını ise Kırgızistan Tarım Bakanı Saparbek Tınayev yapacak. Toplantıda iki taraflı tecrübe değişimi, çift taraflı ticari anlaşmalar ve Kırgızistan tohum pazarı sunumu yapılacak.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hijyen, Tohum, TSÜAB, TEB, Kırgızistan, Cengiz Aytmatov, Saparbek Tınayev, Pazar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52