Süt ve süt ürünleri üretimi neden geriledi?

Temmuzda toplanan inek sütü miktarı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 azalarak 675 bin 451 ton oldu

Süt ve süt ürünleri üretimi neden geriledi?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Süt ve Süt Ürünleri Üretimi Temmuz 2013" verilerini açıkladı. Buna göre, toplanan inek sütü miktarı temmuzda yıllık bazda yüzde 2,8 azaldı. Temmuzda ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,4 artarak 90 bin 994 tona ulaştı.

İnek peyniri üretimi 51 bin 579 tonla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,1 artarken, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 3 bin 123 tonla önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9 azalış gösterdi.

Yoğurt üretimi 103 bin 226 tonla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 arttı. Ayran üretimi ise 41 bin 849 tonla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 azaldı. Ayrıca 2 bin 521 ton kaymak, 374 ton koyulaştırılmış (konsantre) süt, 2 bin 35 ton tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu, 3 bin 112 ton yağsız süt tozu ve 3 bin 309 ton tereyağı üretildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52