Türkiye'de, süt üretimi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 azalarak 631 bin 105 tona geriledi. Buna göre, Ocak ayında 634 bin 347 ton olan süt üretimi Şubat ayında yüzde 0,5 oranında düşerek, 631 bin 105 oldu. İçme sütü üretimi ise bir önceki aya kıyasla yüzde 7,7 azaldı. Böylece Ocak ayında 119 bin 791 ton olan üretim miktarı Şubat'ta 110 bin 626 tona düştü.
Peynir arttı, yoğurt düştü
Aynı dönemde peynir üretimi ise yüzde 3,1 artış göstererek, 43 bin 648 tondan 44 bin 996 tona ulaştı.
Şubat ayında yoğurt üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 1,4 azalarak, 78 bin 911 tona gerilerken, ayran üretimi ise yüzde 3,4 artarak, 35 bin 216 tona yükseldi.
TÜİK verilerine göre, 2012 yılı Ocak ve Şubat ayları itibariyle ton bazlı süt ve süt ürünleri üretim miktarları şöyle:
ÜRÜN 2012 Ocak 2012 Şubat
------------ ----------- ----------
Toplanan süt 634.347 631.105
İçme sütü 119.791 110.626
Peynir 43.648 44.996
Yoğurt 80.043 78.911
Ayran 34.070 35.216
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Şubat ayında süt üretimi azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı Şubat ayı Süt Ürünleri Üretim İstatistikleri'ni açıkladı. Şubat ayında süt üretimi azaldı.

YORUM EKLE
1
'Okul Sütü' ihalesi 12 Nisan'da yapılacak
2
Alfa Yağ Ibatech Fuarı’nda
3
Yüksel Kutu ev sahibini ağırladı!
4
Sebze raporuna ihanet suçlaması!
5
Soya sosu ile yeni lezzetler
6
Marka başvurusunda Türkiye farkı
7
Uzmanından mangalcılara tüyolar
8
Obez annelerde otistik bebek riski
9
Özsüt’ten mevsimine özel tatlar
10
Ulusal Süt Konseyi öğretmenleri eğitecek
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER