Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, Türkiye'de kişi başı balık tüketiminin 8 kilo olduğunu, tanıtım çalışmalarıyla bu tüketimi 15 kiloya çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu, sağlıklı ve protein deposu balığın tüketimini arttırmak için okullarda "Balık-Ekmek Şenliği" düzenliyor.
Engelliler Haftası'nda, engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Uygulama Okulu'nda düzenlenen şenlikte 150 öğrenciye balık ziyafeti sunuldu. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, balık tüketiminin azlığına dikkat çekip, balığın besin değerinin önemini vurgulamak, ilköğretim öğrencilerine balığı sevdirmek amacıyla son 2 yıldır "Balık-Ekmek Şenliği" düzenlediklerini belirtti. Balığın çok yararlı bir besin maddesi ve protein kaynağı olduğunu kaydeden Kopuz, "Türkiye'de kişi başı balık tüketimi 8 kilo. AB'de 15 kilodan fazla. Japonya'da ise 65 kilo. Yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla Türkiye'de balık tüketimini 15 kiloya çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
Şenlik eşliğinde ‘balık ekmek’ kampanyası
Ege Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun çalışmalarıyla, Türkiye'deki balık tüketiminin 8 kilodan 15 kiloya çıkarılması hedefleniyor.
YORUM EKLE
1
Bosna tarımına Türkiye desteği
2
Dünya Sağlık Örgütü'nden ‘glikoz’...
3
Emtia fiyatlarındaki düşüş devam etti
4
En ideale ulaşana kadar yatırımlarımız sürecek
5
Koordinasyon toplantısı yapıldı
6
Japonlar gül lokumuna hayran kaldı
7
Kivi fındığın yerini tutar mı?
8
ONLİFE’ın ilk sayısı çıktı
9
Roko ’hayat bana güzel’ diyor
10
Beyne zarar veriyor!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12