Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen ve 30 ülkeden 500'e yakın kadın buluşçunun katıldığı fuarda Türkiye, Hayata Geçirilebilen Gıda Ambalajları" kategorisinde dünya üçüncülüğüne seçilerek bronz madalya kazandı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tarımsal Teknoloji ve Gıda Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Turhan'ın demlik poşete pratiklik kazandıran "Sıkılabilen Poşet Çay" buluşu, İzmire ödül getirdi.
Prof. Dr. Turhan, "Gıda Ambalajı Tasarımı" dersinde öğrencileriyle sohbet ederken kendisinin de yaşadığı bu problemin gündeme geldiğini söyledi. Onursal Bozan isimli öğrencisiyle bu sorunu çözebilecek bir tasarımla; çay poşeti dikine saran sıkıştırma iplerini, poşetin üstüne yerleştirilen çubuk borunun içinden geçirerek tek noktada birleştirdiklerini ifade etti. Böylelikle sıcak suya giren poşetin demini verdikten sonra bardaktan çıkarılabildiğini anlattı.
Turhan, çubuk borunun kaşık olarak kullanılabileceği gibi içindeki hazneye şeker de konulabileceğini belirterek, şeker, kaşık ve çayın bir arada olduğu bu poşet sisteminin özellikle yolculuklarda çay içmeyi pratikleştireceğini kaydetti.
Prof. Dr. Nazan Turhan, "sıkılabilen poşet çay" patent başvurusunda Türk Patent Enstitüsü'nden Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı için bir davet aldıklarını belirtti.
Çay ve kahve için ölçekli kutu da icat ettiklerini söyleyen Turhan, bu ambalajın pirinç gibi ürünlerde de kullanılabileceğini kaydetti.
Şeker, kaşık ve çay birarada
Türkiye, Hayata Geçirilebilen Gıda Ambalajları" kategorisinde dünya üçüncülüğüne seçilerek bronz madalya kazandı.
YORUM EKLE
1
Siyah incir ihracatında sona gelindi
2
Turunçgiller zayıflatıyor!
3
Bina altı fırın devri sona erdi
4
Dünyanın biberi Bursa'da üretilecek
5
Sezon Pirinç'ten lisanslı ürün yatırımı
6
Yalova'nın marka değeri: "Yalova bademi"
7
Malatya kayısısı sağlıklı çıktı
8
Kristal yeni yüzüyle Worldfood'da
9
Antep fıstığı sorununa neşter!
10
Dutun "pestilini" çıkartıyorlar!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:25
GÜNEŞ
07:55
ÖĞLE
12:56
İKİNDİ
15:24
AKŞAM
17:46
YATSI
19:11