İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, yaptığı açıklamada, Osmanlı dönemine dayanan "askıda ekmek" uygulamasının, birkaç yıl önce İstanbul'da ve bazı illerdeki fırınlarda yeniden hayata geçirildiğini hatırlatarak, yardımsever vatandaşların, ihtiyaçlarından fazla ekmek satın alarak yoksul vatandaşlar için fırındaki askıya bıraktığı uygulamanın henüz istenilen sonuca ulaşamadığını bildirdi.
Askıda ekmek uygulamasının istenen sonucu vermesi için isminin değiştirilmesini öneren Özer, "İsmini değiştirmek lazım, 'Bir ekmek al, bir de fakir için al' gibi, halkımızın daha iyi anlayabileceği bir formata sokmak lazım. 4 yıldır anlatılamıyor, bu yüzden de yaygınlaşmıyor. Yaygınlaşması için fırınlarda açıklayıcı broşürler bulundurulmalı" dedi.
Fahri Özer, ramazanda ekmek israfının da arttığına dikkati çekerek, "Vatandaş ekmeğini, pidesini yeteri kadar alsın. Oruç tutanların mideleri bir süre sonra küçülüyor. Yani bir ekmek 3 kişiye de yeter, 5 kişiye de" dedi.
Ramazanda ekmek israfı artıyor!
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Özer, ramazan ayında ekmek israfının arttığını belirterek, "Vatandaşımız ekmeğini, pidesini yeteri kadar alsın" dedi.
YORUM EKLE
1
Pide kuyruğu Amerika'ya uzandı!
2
Bohçadan kayıp hazine çıktı
3
Gıda yönetimine yeni atamalar yapıldı
4
Ramazan'da herkes ne yediğini bilecek!
5
Satış noktaları da açıklandı
6
Gıdadaki gizli domuz katkılarına tepki
7
Meyve sebzede 'Arap Baharı' yaşanıyor
8
Gıdada GDO için düğmeye basıldı!
9
Siyah incir üreticisine ilaç uyarısı
10
Tüketiciyi kandırıyorlar iddiası
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:23
GÜNEŞ
07:53
ÖĞLE
12:55
İKİNDİ
15:25
AKŞAM
17:48
YATSI
19:12