Portakal 'Muhteşem' tanıtılacak!

Türk narenciye tanıtımının bu yıl Rusya'da Muhteşem Yüzyıl ile yapılacağı açıklandı.

Portakal 'Muhteşem' tanıtılacak!

Rusya’da Tarkan ile yapılan Türk narenciye tanıtımında çok başarılı bir sonuç aldıklarını ve yüzde 37’lik bir artış elde ettiklerini söyleyen Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, bu yıl ise Muhteşem Yüzyıl ile tanıtım yapacaklarını söyledi.

Moskova Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı “World Food Moscow"a fuarı için Rusya’nın Başkenti Moskova’ya giden Ali Kavak, Türkiye’nin yılda 1,5 milyon ton narenciye ihracatı yaptığını ve bunun üçte birinin Rusya’ya gittiğini belirterek Rusya pazarının Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Kavak, “ Rusya Federasyonu bizim için önemli bir pazar. Öncelikli ve birinci sıradaki pazarımız. Toplam yaş sebze ve narenciye ihracatımızın en önemli pazarı. Sebze ve meyvede olduğu gibi narenciyede de ihracatımızın üçte birini buraya yapıyoruz" dedi.

TÜRK NARENCİYESİNİ HÜRREM TANITACAK
Çok iyi bir fuar geçirdiklerini belirten Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Rusya’da gerçekleştirdikleri tanıtım projelerine devam edeceklerini de belirterek önümüzdeki ayın sonunda başlayacakları yeni projeyi ise şöyle anlattı: “Tarkan ile burada iki yıl üst üste bir tanıtım kampanyası yaptık. Kampanyamız çok başarılı oldu ve kampanyanın ilk yılında Rus pazarında yüzde 37’lik bir artış gözlemledik. Bu yıl yeni bir proje ile başlayacağız tanıtıma. Bu sene tanıtım kampanyamızı Muhteşem Yüzyıl ile yapmayı düşünüyoruz. Ama sadece burada değil dünyanın yaklaşık 26 ülkesinde bu kampanyayı eş zamanlı olarak başlatmayı düşünüyoruz. Moskova sokaklarında bütün billboardlarda filmin tanıtım afişlerini görünce, çok da başarılı olacağımıza olan inancım daha da arttı." Uzun yıllardır Rusya pazarına başta domates ve narenciye olmak üzere yaş meyve ve sebze ihracatı yaptıklarını söyleyen Muşlu Kardeşler firmasının sahibi İsmet Kerem de fuarın çok başarılı geçtiğini belirterek, “Türkiye’den en iyi ürünü kaliteli bir şekilde burada tüketiciye nasıl sunacağımızın çabası içerisindeyiz. Rusya eskisi gibi değil. Kalite olarak Avrupa’yı geçtiler. Kaliteye çok önem veriyor. Diyebilirim ki şuanda Rusya, dünyanın en kaliteli sebze ve meyvesini tüketiyor" dedi.
Milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52