Organikte ulusal farklılıklar var!

Avrupa organik pazarı gelişme içerisinde. Bu gelişmeye rağmen organikte ulusal farklılıklar devam ediyor...

Organikte ulusal farklılıklar var!

Organic Monitor’e göre, organik bileşen tedarikçileri satışların artmasını Avrupa genelinde pazar koşullarının iyileşmesine bağlıyor ancak ülkeler arasında büyük farklılıklar korunuyor.

Organik pazar araştırma kuruluşu Organic Monitor'a göre organik ürünlere talep İngiltere'de durgun olmasına karşın, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerde güçlü bir şekilde artmaya devam ediyor.

Organic Monitor Başkanı Amarjit Sahota, 2007 yılından bu yana, organik ürünlere talebin finansal krizden etkilendiğini belirterek pazar hakkında şu bilgileri verdi:
“İngiltere pazarı en olumsuz etkilenen pazar oldu. İtalya ve İsviçre gibi diğer pazarlarda ise yavaş da olsa bir büyüme kaydedildi. Ancak, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerde çift haneli büyüme devam ediyor. Avrupa genelinde organik gıda ve içeceklerin satışı 2007 yılından bu yana yılda % 4-6 artarak geçen yıl yaklaşık 21 milyar Euro'ya ulaştı. Ancak, İngiltere'de bazı gıda firmalarında halen olumsuz bir trend söz konusu. Değişen pazar koşulları nedeniyle bazı firmaların satışlarında canlanma olduğunu görüyoruz. Ancak bazı firmalar da organik ürün sektöründen çekilmek zorunda kalıyor. Organik ürün sektöründe organik taze meyve ve sebze satışları diğer ürün kategorilerinden çok daha yüksek olarak tüm kategorilerin toplam satışının %30'unu oluşturuyor, bunu süt ürünleri, bebek gıdaları, içecek ve et kategorileri takip ediyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52