Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde 32 yaşındaki Tugay Keçeci, yörede yıllardır ağaç çubuğa takılarak pişirilen tenekede tavuk kebabı için ürettiği tepsili şiş icadını noterde tasdik ettirdi.
İlçede züccaciye dükkanı bulunan Tugay Keçeci, yörede 100 yıllık geçmişi bulunan ve toprağa monte edilen ağaç çubuğa takılıp üzerine teneke kapatılarak pişirilen tavuk kebabı yemeği için tepsili şiş icat etti.
Keçeci, babasının atölyesinde yaptığı ve ’3T’ adını verdiği icadının kendisine ait olduğunu noterde tasdik ettirdi. Projesi ile birlikte icadını notere götürüp onaylatan Keçeci, ürününün çevrede ilgi gördüğünü ve bir çok kişinin satın almak için sipariş verdiğini söyledi. Komşu ilçe Gökçebey’de her yıl geleneksel tavuk festivali düzenlendiğini ve orada yüzlerce tenekede tavuk kebabının aynı anda pişirildiğini hatırlatan Keçici, şöyle konuştu:
"Tenekede tavuk kebabı çok eskidir. Toprağa saplanan bir ağaç parçasına tavuk takılır ve bunun etrafı 18 kiloluk yağ tenekesi ile hava almayacak şekilde kapatılır. Etrafında ateş yakılarak 35-45 dakika pişirilir. Ortaya muhteşem bir tavuk kebabı çıkar. Biz buna kolaylık olsun diye böyle bir icat geliştirdik. Tepsi içine tavuğu tutacak bir şiş yaptık. Aparatın başkaları tarafından alınıp çoğaltılmaması ve telif haklarını koruma altına alabilmek için noterde bir tutanakla kendi adıma tescil ettirdim."
Tugay Keçeci, ürünü internet üzerinden de satışa çıkardığını ve Türkiye’nin bir çok yerinden sipariş aldığını da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 12:07