Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer, "Kudüs hurması" şeklinde bir hurma türü bulunmadığını kaydederek, bu adla satılan ürünler genetik müdahaleye maruz kalmış İsrail hurmaları olduğunu bildirdi. Özer; "'Kudüs hurması' adlı yalana verilen her kuruş, Gazze'ye sıkılan kurşundur. Müslümanları akıllarını başlarına almaya çağırıyorum" dedi.
Konuyla ilgili bir açıklamaya yapan Gıda Hareketi lideri Kemal Özer, yılın her döneminde tüketilmesi gereken, sıhhat açısından son derece faydalı bir meyve olduğunu belirtti.
Hurmanın "mebrum", "meşruk", "sukkari", "acve", "amber, "sogay", "safavi", "berni", "hudri" ve “behri” gibi türleri bulunduğunu ifade eden Özer, Türkiye’de en çok talep edilen Medine hurması olarak bilinen mebrum ve meşruk türleri olduğunu Arapların ise daha çok "sukkari" türünü tercih ettiklerini ifade etti.
Son yıllarda Türkiye'de "Kudüs hurması" adıyla iri taneli İsrail hurmalarının pazarlandığını aktaran Özer, "Orijinal ambalajları incelediğinizde de ürünün Kudüs'le alakasının olmadığını, bilakis Telaviv ürünü olduğunu görürsünüz. Literatürde “Kudüs hurması” adlı bir tür yok. Kudüs hurması adıyla satılan hurma “medjoul” isimli hurma türünün genetik yapısıyla oynanmış halidir. İsrail’in genetik yapısıyla oynanmış hurmasının Kudüs Hurması adıyla pazarlanması, Müslümanların aldatılmasına yönelik bir pazarlama oyunudur. Bu aslında hem bir İsrail oyunu, hem de ahlaki sınır tanımayan sözde dindar bir yapının, Müslüman toplumun duygularını sömürmesidir” diye konuştu.
“Medjoul” hurmasının orijinali ile genetik yapısı değiştirilmiş sözde Kudüs hurmasını yan yana getirdiğimizde bile hiçbir benzerliğin kalmadığının çıplak gözle bile rahatlıkla görülebileceğini dile getiren Gıda Hareketi Başkanı yazar Kemal Özer, İsrail’de yetişen “Dehri” adlı hurmanın da Güney Afrika menşeli imiş gibi etiketlenerek piyasaya sürüldüğünü belirtti.
“Kudüs Hurması” sahte adıyla pazarlanan tür ile ve “Dehri” türünün tüketilmesi Filistin ve Kudüs davalarına ihanet olduğunu belirten Özer; “Bunların alınıp birde iftar edilmesinin önceki gün Filistin’de linç edilen Muhammed Ebu Hüdayr’ların katillerini teşvik etmek anlamına gelir” dedi.
Piyasada mısır glikozuna batırılarak tadı artırılıp satılan hurmalar da olduğunu kaydeden Özer, bu tür ucuz ve sağlıksız hurmalara itibar etmemelerini tavsiye etti.
Organik sertifikalı bir hurmayı analiz ettirdiklerini ve analizin sonucunda tarımsal kimyasala rastlandığını kaydeden Özer, "Organik sertifikalı üründe dahi bu çıkmışsa diğerlerinde daha da dikkatli olmak gerekir. Pestisit içermediğine dair güncel belge sunabilen hurmaların özellikle Ramazan’da olmak üzere devamlı olarak yenilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 14:42
3 kutu lazım fiyat neydi